Team KIKANO vertrokken richting Nijkerk

4 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Team KIKANO, bestaande uit 12 leerlingen van het Corlaer College, is maandagmorgen met hun zelfgebouwde kano vanuit Utrecht vertrokken. Burgemeester Aleid Wolfsen hield een toespraak en gaf het startsein. Op vrijdag 11 mei arriveert het team om 15.30 uur in de havenkom van Nijkerk, geëscorteerd door boten van Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal. De 83 km lange vaartocht wordt ten bate van de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) georganiseerd. Burgemeester Gerard Renkema zal vrijdagmiddag de cheque voor KiKa symbolisch in ontvangst nemen.

door Belinda van der Horst

De leerlingen, uit leerjaar 3 VMBO & Havo, hebben de 7 meter houten kano op school gebouwd onder leiding van Stephen Jones, native speaker (taalassistent) en coach, en Stef Veenstra, docent lichamelijke opvoeding. Onlangs werd de boot te water gelaten in de 'slotgracht' van de school en met champagne gedoopt. De tewaterlating van de oranje (de kleur van KiKa) kano werd bijgewoond door ouders van de leerlingen.

Team KIKANO (woordspeling van zowel KiKa als kano) overnacht deze week langs de vaarroute in Naarden, Muiden, Huizen en De Eemhof. De leerlingen worden ter land en ter zee bijgestaan met een volgboot en volgauto. Een cameracrew van de Hogeschool Utrecht maakt bij de start en finish opnames van de peddelende jongeren. Vrijdagmiddag krijgt het team een groots onthaal in de havenkom en maken zij de opbrengst voor KiKa bekend. Er worden mobiele tribunes geplaatst voor het publiek. Ook wordt er nog een verloting gehouden waarbij mooie prijzen zijn te winnen. De kano wordt volgend jaar weer gebruikt voor een goed doel.

De leerlingen hebben sponsoren geworven voor hun vaartocht. In het bijzonder worden Verhuurservice Nijkerk (tribunes/podiumwagen), Van Hout Grafisch Compleet (belettering kano), Autoschade Herstelbedrijf Boterenbrood (spuitwerk kano) en Van de Linde Meubelstoffeerderij en Autobekleding (bekleding bankjes kano) bedankt voor hun steun. Belangstellenden kunnen team KIKANO volgen op Twitter: @teamKIKANO of www.facebook.com/teamkikano.

* Donaties kunnen rechtstreeks overgemaakt worden naar KiKa: giro 8118, o.v.v. van KIKANO. Informatie: teamkikano@hotmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie