Nationale Molen-en Gemalendag

3 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 12 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout van 11.00 uur - 16.00 uur onder stoom. In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum Arkemheen te bewonderen met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op zolder is er de fototentoonstelling 'Kolder in de polder' van Bart Stornebrink. Bij mooi weer vaart Jans stoombootje een stukje Wiel heen en weer.

Zin om het molenspel te spelen, dat kan. Ook zijn er molenkleurplaten en een gemalenspeurtocht. Wil je het gemaal tekenen met (steen)kool, ga je gang.

Anneke is op deze dag ook aanwezig met de natuurvereniging IVN-stand, waar allerlei vogelboeken en waterhebbedingetjes te koop zijn.

Voor elk wat wils op de maaldag 12 mei bij het stoomgemaal Hertog Reijnout/bezoekerscentrum Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk! Toegangsprijs voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen t/m 14 jaar 1,75 euro.

Wil je naast het gemaal ook nog een hele molen zien? Rij dan nog even naar molen De Hoop in Appel of molen de Hoop (populaire naam in molenland) in Bunschoten bij het gemeentehuis, open tot 17 uur.

Voor informatie: 06-23196934 of www.bezoekarkemheen.nl

advertentie
advertentie