Waar is dat feestje........?

1 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Column Cactus

Je hebt soms van die berichten in de krant die met recht koddig (= humoristisch, kluchtig, komisch) genoemd kunnen worden. Zo las ik het bericht dat CDA raadslid Henk van den Boom zich zorgen maakt over de in zijn ogen vele feestjes die de afgelopen periode door de gemeente gegeven werden in de nieuwe wijklocatie de Flier, de ambtelijk uren die daarmee gemoeid zijn en hoeveel ambtenaren voor deze feestjes uitgenodigd waren. Dat is eigenlijk niet koddig maar een typisch voorbeeld van kleinzielig politiek bedrijven. Misschien mag ik CDA raadslid Henk van den Boom een wedervraag stellen: hoeveel politici worden er doorgaans voor feestjes uitgenodigd? En, is Henk van den Boom, toch geen man die er om bekend staat dat hij feestjes en aanverwante gelegenheden mijdt, zelf ook niet regelmatig op feestjes aanwezig?

Had hij niet zelf het aantal ambtenaren kunnen tellen en het rekensommetje van de kosten kunnen maken? Met zo'n vraag wil je toch de pers niet halen? Of is dit de prelude op de nieuwe verkiezingen? Begint het nu al weer? Zijn na het gemeentehuis in 2010 nu de ambtenaren en de feestjes aan de beurt in de door populisme getekende campagnes van het CDA? Man, ga je toch met de echt belangrijke zaken in de gemeente Niekark bezighouden. Waarom heeft het CDA vorige week Amersfoort niet de oorlog verklaard vanwege de kwestie de Laak? Is het niet een voormalige CDA wethouder geweest die de Niekarkse politiek en daarmee alle Niekarkers een oor heeft aangenaaid? Dat kost heel wat meer dan een paar feestjes. Dat gaat namelijk ten koste van de geloofwaardigheid van de lokale politiek. Want wat gebeurt er nu? De raad kan niet anders dan meewerken aan de Laakplannen. Toch recreatie op de Niekarkse oever van de Laak. Daar worden weliswaar voorwaarden aan gesteld: het fietspad moet op de dijk en er komen geen klompenpaden in de polder, maar toch. Bovendien moet er aan de Niekarkse kant een moerasoever komen. Wethouder Windhouwer mag dat allemaal binnen gaan hengelen voor Niekark. Maar het kwaad is al weer geschiedt, we lopen achter de feiten aan, zijn het lachertje van de week. We staan er bij en kijken er naar. Voormalig wethouder Walet heeft, zo wil CDA raadslid van Ruler ons Niekarkers laten geloven, te goeder trouw gehandeld en slechts een inschattingsfout gemaakt. Laat ons toch niet lachen man en maak ons toch vooral niets wijs...................

Ik stel voor dat het CDA zich gaat richten op het voorkomen van feestjes, recepties en andere leuken dingen binnen de gemeentegrenzen. Misschien kan het CDA het geld dat met Nijkerk 600 jaar Stad is gemoeid nog eens ter discussie stellen. Ambtenaren controleren en dwarszitten en overige futiliteiten zijn misschien ook mooie speerpunt voor het CDA. Gebleken is immers dat het CDA zich met politieke zaken van enige importantie (Laak) maar beter afzijdig kan houden want dat scheelt Niekark een hoop geld en (politiek) aanzien.

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie