DOTO-turner Damian Geurts wint zilver

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Afgelopen zaterdag deed de enige jongensturner van DOTO Nijkerkerveen mee aan de grote Regiofinale in Ede. Damian Geurts turnt voor het eerst dit jaar in de voorselectie en wist zich via twee voorrondewedstrijden te plaatsen voor deze finale.

Het was een spannende dag voor de kleine turner die uitkwam in de categorie Benjamin niveau 14. In de voorwedstrijden werd hij eerste, maar het niveau was voor de finale wat opgehoogd doordat hij op twee van de zes toestellen een moeilijker niveau deed. Maar voor Damian Geurts gingen tijdens deze finale alle remmen los ! Op de lange mat deed hij één niveau hoger dan de vorige keer, maar doordat hij de koprol achterover niet met gestrekte armen deed kreeg hij 0.5 punten aftrek. Toch behaalde hij daar een eerste plaats met maar liefst 19.60 punten.

Ook bij sprong deed hij een niveau hoger en ook dat deed hij supergoed, waardoor hij met 20.00 punten een eerste plaats haalde. Bij rekstok turnde hij een uitmuntende buikdraai, maar door de snelheid kon hij deze niet op tijd stoppen waardoor hij nogmaals om de rekstok draaide. Een behoorlijke fout, maar toch ook een eerste plaats. Bij het flanken op de paddestoel (een erg moeilijk toestel) heeft hij ook erg zijn best gedaan en behaalde daar een tweede plaats, net als op de ringen  en de brug met gelijke liggers. Even leek het erop dat hij kampioen zou worden, maar door een technische fout in de ringen, die behoorlijk zwaar bestraft werd, werd Damian Geurts 2e.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie