Telstar komt niet los van Exakwa

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Afgelopen zaterdag kon Telstar definitief afstand nemen van de onderste plaatsen. Bij winst tegen hekkensluiter Exakwa uit Lelystad was het gat te groot en kon Telstar zich richten op de middenmoot. In een matige wedstrijd wist Telstar echter niet los te komen en dit brak de ploeg in de laatste minuut nog bijna op. Dankzij een late treffer sleepte Telstar ternauwernood een punt uit het vuur: 14-14.

De Hoevelakense korfballers startten de wedstrijd voortvarend en via uitblinker Wilbert van Dijk nam het in de 1e minuut een voorsprong. Gedurende de eerste helft had Telstar het initiatief, al wist Exakwa in het spoor te blijven. De ruststand was 7-6.

In de tweede helft was dit hetzelfde spelbeeld. Zij het dat de wedstrijd zich eigenlijk in slechts één vak afspeelde omdat het andere vak collectief niet thuis gaf. Daardoor wist Telstar nooit op drie verschil te komen. Illustratief voor de vorm was een gemiste strafworp en een handvol kansen in de zone rond de korf.

In de laatste minuut brak dit de spelers van Steven Brink bijna op toen Exakwa voor het eerst op voorsprong kwam. Een schot van Esther Vermeij zorgde alsnog voor een punt. Beide ploegen schieten hier weinig mee op, zeker na de winst van concurrent HKC Utrecht. Telstar neemt een gedeelde vijfde plaats in en mag zich over twee weken revancheren tegen EKVA in Almere. De wedstrijd in Almere begint om 15.30 uur.