Auteurslezing met een Zuid-Afrikaans tintje

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERk - De Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert, die in 2011 in Nederland doorbrak met haar roman 'Het meisje uit de trein' komt in de weken rond moederdag naar Nederland. Ook Nijkerk mag zich in haar komst verheugen. Op donderdagavond 10 mei a.s. is zij te gast bij Boekhandel Den Hertog en u kunt hierbij zijn.

Terwijl debuterende auteurs tegenwoordig de grootste moeite moeten doen om op te vallen tussen de eindeloze stroom nieuwe romans, lijkt de Zuid-Afrikaanse Irma Joubert haar publiek moeiteloos voor zich te winnen. Haar debuut kwam in februari 2011 uit bij uitgeverij Mozaïek - inmiddels is de zesde druk in omloop. Onlangs verscheen al haar derde roman, 'Kind van de rivier', dat opnieuw lovende kritieken ontving.

Kenmerkend voor de romans van Irma Joubert is dat ze serieuze thema's aan de orde stelt: de standen- en klassenmaatschappij, de Apartheidspolitiek, bloedschande, rechtvaardigheid versus onrecht. Op een subtiele manier verweeft ze dit met het dagelijks bestaan.

De inspiratie voor haar verhalen vindt Irma Joubert in het echte leven, bij mensen die haar waargebeurde verhalen vertellen. Al haar boeken die nu in het Nederlands zijn verschenen, baseerde ze op zulke verhalen uit de eerste hand.

Wilt u Irma Joubert ook graag ontmoeten? Op donderdagavond 10 mei a.s. vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom bij Boekhandel Den Hertog, Frieswijkstraat 6 te Nijkerk. Om 20.00 uur starten we met het programma. De entree bedraagt € 5,-. Aanmelden kan in de boekhandel of via aanmelden@hertogboeken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie