Deroue klaar voor Red Bull Rookies Cup

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Komend weekend begint tijdens de GP van Spanje het nieuwe Red Bull Rookies Cup seizoen. Op het circuit van Jerez staan zaterdag en zondag de eerste twee races op het programma waar 10 coureurs van het afgelopen seizoen aangevuld met 14 nieuwelingen afkomstig uit alle hoeken van de wereld van start zullen gaan. De 16 jarige Scott Deroue uit Nijkerkerveen begint als vaste deelnemer aan zijn tweede seizoen en is evenals vorig jaar de enige Nederlandse deelnemer.

Deroue is er na de driedaagse Red Bull trainingssessie in het Portugese Estoril en de eerste ONK-race in Assen helemaal klaar voor, heeft er veel zin maar realiseert zich tegelijk dat het niet gemakkelijk gaat worden dit jaar.

,,Het niveau van de nieuwkomers is dit jaar hoog. Dat heb ik tijdens de trainingen al gemerkt. Ik hoop met een jaar ervaring op een plaats binnen de top-10 en dan moet ik er om te beginnen op blijven zitten. Direct na Spanje komt Estoril waar ook twee races verreden worden en dan hebben we een redelijk beeld hoe we ervoor staan, '' aldus Deroue die in Jerez kan rekenen op technische ondersteuning en mentale begeleiding van de Belgische tuner Johan Luyten.

De Red Bull Rookies Cup gaat zijn 6e seizoen in en het belooft met een zorgvuldig geselecteerd gezelschap spannender te worden dan ooit. Gustav Auinger, ervaren lid van de selectiecommissie, meldde na afloop van de trainingen in Estoril dat hij geen verschil kon ontdekken tussen de rijders van vorig jaar en de nieuwkomelingen terwijl hij daarnaast aangaf het een en ander te verwachten van Yui Watanabe, een Japanse rijdster van 14 jaar die zich tot de geselecteerden mag rekenen.

De wedstrijden worden live uitgezonden in 40 landen over de hele wereld. Omdat Nederland niet tot deze landen behoort kunnen de liefhebbers en fans van Deroue de races live volgen via www.redbullrookiescup.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie