Regiokampioen voor NGV Excelsior

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de Regiofinale van Gelderland Midden waren de turnsters van gymnastiekvereniging Excelsior afgelopen zaterdag goed vertegenwoordigd. De nog maar 9-jarige Ellen van Asperen liet zien dat zij een turntalent is. In haar eerste wedstrijdseizoen turnde zij een fantastische finalewedstrijd en werd Regiokampioen Gelderland Midden, Instap niveau 11 in 2012. Ook Joëlle ten Napel wist de eer van Excelsior hoog te houden door op het podium te belanden en beslag te leggen op het brons in de categorie Pupil 2 - niveau 9.

Maar liefst 9 van de 15 Excelsiorturnsters wisten tot deze finale door te dringen, wat op zich al een zeer goede prestatie was. In de categorie Instap niveau 11 turnde Marije van Bloemendaal weer stabiele oefeningen er werd in het totaalklassement 6e, Paula van den Poll werd in deze categorie 22ste van de 41 tunsters. In dezelfde categorie als Joëlle, liet Marit van Arkel ook van zich horen. Zij turnde nette oefeningen en eindigde op een mooie 5e plaats. Esmee Krijkamp behaalde in deze categorie een 14e plaats. Cheyenne te Braak (Jeugd niveau 8), Lotte Bouw en Dominique Meijer (Pupil 1 - niveau 10) eindigde in de middenmoot. Trainsters en turnsters kunnen terugkijken op een mooi wedstrijdseizoen.

Het wedstrijdseizoen wordt afgesloten op 9 juni in Sporthal Watergoor tijdens de jaarlijkse onderlinge wedstrijd waar alle turnsters en turners van Excelsior zullen strijden om de wisselbekers.