Flevo dames verliezen eervol van de koploper

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma van de dames 1 van Flevo. Dit zou een zware wedstrijd worden, omdat er vanwege een zwangerschap en een blessure maar zeven speelsters ter beschikking waren. Dit hield in dat er geen wissels op de kant zaten. Ook kwam erbij dat de dames het moesten gaan strijden tegen de koploper. Hiervan werd al eerder in het seizoen verloren met 6-3.

Het begin van de wedstrijd was dramatisch de dames kwamen al snel op 0-2 achter. Ook werd er door Cindy Ham een ernstige persoonlijke fout gemaakt waardoor de reserve keepster meteen een vijf meter om de oren kreeg. Na 3 minuten spelen stond het daarom ook al 0-3 voor ENC-Arnhem 2. Hierna kwamen de Flevo dames beter in het spel, en werd er ook door ze gescoord. Cindy Ham nam het voortouw en plaatste de bal keurig achter de keepster van de tegenstandster. Ook ENC-Arnhem maakte fouten en bij beide tweede kon ook Flevo profiteren. Elianne van Soest maakte middels een vijf meter de 2-3.

In de tweede part bleef Flevo nog keurig bij. De tegenstandster wisten tweemaal te scoren maar ook Margritta Bolink wist van ver de bal in het doel te plaatsten. 3-4. Vlak voor het eind wist de tegenstandster nog eenmaal de bal achter de keepster te leggen.

Tijdens het derde partje wisten de dames niet te profiteren van een man-meer situatie. ENC-Arnhem 2 wist wel afstand te nemen van de dames van Flevo 3-7. Wel werd de man-minder situatie door de Nijkerkse dames goed uitgespeeld want hiervan wisten de Arnhemse dames namelijk niet van te profiteren.

Het laatste part werd er alweer snel gescoord door ENC-Arnhem 2 3-8. En weer kreeg flevo een man-minder en ook nu werd hij goed uitverdedigd waardoor Arnhem niet verder kon uitlopen. Later werd het 3-9. In de laatste minuut kreeg Flevo nog een man-meer situatie deze werd net niet hard genoeg geschoten waardoor de keepster van ENC-Arnhem 2 hem kon vangen. Met nog 10 sec op de klok wist Cindy Ham nogmaals de bal binnen te schieten voor Flevo. Eindstand: 4-9. De dames hebben laten zien dat ze in de 2de klasse thuis horen, om zo te verliezen van de koploper met zeven speelsters is geen schande. Volgend seizoen komen de dames 1 van Flevo wederom uit in de 2de klasse district.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie