Zaalvoetballers Sparta sluiten seizoen af als ware kampioen

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na de diverse festiviteiten van het behaalde kampioenschap moesten de mannen van coach Boutaarout nog eenmaal aantreden in de competitie. In Sporthal Zuiderpark te Apeldoorn was Robur Et Velocitas de tegenstander. Op karakter en doorzettingsvermogen knokten de Nijkerkers zich naar een 4-6 overwinning en noteerden zodoende de 14e overwinning van het seizoen.

In Robur troffen de 'Nijkerkse' Apeldoorners Serkan Albayrak en Rachid Boughalab een aantal oude bekenden. Samen met coach Boutaarout, ook een Apeldoorner, waren zij er extra op gebrand om ook deze laatste competitiewedstrijd tot een goed einde te brengen. Die missie werd tot een goed einde volbracht, omdat de Nijkerkers in het tweede bedrijf de opgelopen 4-1 achterstand knap wisten weg te werken.

In de eerste helft hadden de Spartanen een duidelijk veldoverwicht en dat leidde dan ook tot een aantal kansjes. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant, maar werd afgekeurd omdat de pass voorafgaand aan het doelpunt voortkwam uit een sliding. Een paar minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg en keek ZVV Sparta tegen een 0-1 achterstand aan. Die voorsprong voor Robur werd niet veel later zelfs verdubbeld toen een schot vanaf de zijkant houdbaar leek voor keeper Timmer, maar wel via hem in het doel verdween.

In het begin van de tweede helft bracht Serkan Albayrak de stand terug tot 2-1, maar de oranjehemden moesten vervolgens leidzaam toezien hoe de thuisploeg wederom tweemaal scoorde en de voorsprong zodoende ruim vergrootte. Met nog een kwartier op de klok moesten de Spartanen dus flink aan de bak wilden ze niet tegen het derde verlies van dit seizoen aanlopen.

Via Auke Walet (snoeiharde vrije trap), Sjaak Termaaten en wederom Albayrak kwam ZVV Sparta knap terug tot een 4-4 stand. Vijf minuten voor tijd was het René Kamphorst die voor het eerst deze wedstrijd zorgde voor een voorsprong voor de bezoekers uit Nijkerk. Door goed keeperswerk van Jeffrey Boute bleef deze voorsprong behouden en twee minuten voor tijd besliste Rachid Boughalab definitief de wedstrijd door voor de 4-6 te zorgen.

De Spartanen sloten zodoende een prachtig seizoen als een ware kampioen af! Ook de laatste wedstrijd van het seizoen werd niet verloren en daarmee werd het seizoen geëindigd met een voorsprong van 6 punten op nummer twee ZVO/Schutte Info uit Ommen, uitgerekend de enige ploeg waarvan de Nijkerkers niet wisten te winnen dit seizoen.

ZVV Sparta kan zich nu op gaan maken voor de nieuwe Eerste Divisie, een historische mijlpaal die de Nijkerkers voor het eerst in haar geschiedenis bereiken. Hoe het team er uit ziet in het nieuwe seizoen moet duidelijk worden in de komende maanden. Aan coach Boutaarout - hij verlengde vorige maand - de taak om wederom een sterk team neer te zetten dat klaar is voor de Eerste Divisie A.