EHBO-diploma's uitgereikt

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Op donderdagavond 19 april hield de EHBO Hoevelaken haar jaarlijkse ledenvergadering. Aan het eind van deze vergadering werden de diploma's uitgereikt aan de cursisten die geslaagd zijn voor de EHBO cursus.

door Gerrit Steen

Alle geslaagde cursisten en certificaathouders kregen na afloop een mooie bos bloemen van Bloemsierkunst Kiki. Er werden dit jaar maar liefst 10 diploma's uitgereikt: Dick Bakker, Tim Teumer, Ad Boone, Jessica Boone-van Essen, John van de Bunt, Clazien Hamelink, Nelleke Kaai-van Driel, Rianne van Oevelen, Anneke van Wijk en Ron Boerma waren de geslaagden.

Aart Leistra: "Het is belangrijk dat mensen EHBO-kennis hebben. Wat we de laatste tijd vooral zien is dat er een groot aantal BHV-ers (bedrijfshulpverleners) binnen de bedrijven of samen met andere (sport)instellingen worden opgeleid.''

Reanimatie

"Een EHBO-er is vaak een bescheiden persoon, net zoals de meeste mensen die in de verpleging werken, enkele uitzonderingen daargelaten. Het zijn mensen die veel voor elkaar over hebben zonder dat ze zich daar flink voor op de borst kloppen. Er zijn goed beschouwd heel wat mensen die een eigenlijk al EHBO hebben, neem alleen al de trainers en verzorgers van de wat hogere teams. Een belangrijk onderdeel van de EHBO-cursus is de reanimatie. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer de vitale lichaamsfuncties zoals ademhaling, bloedsomloop en bewustzijn. Verder stoornissen in vitale functies zoals verstikking en verslikking. Ook uitwendige wonden, bloedingen, shock, brandwonden, botbreuken en ontwrichtingen komen aan de orde, evenals kneuzingen, verstuikingen, oogletsels, vergiftiging, elektriciteitsongevallen en letsels door koude en warmte. Uiteraard worden ook de verband- en hulpmiddelen uitgebreid behandeld.''

De EHBO Hoevelaken wordt vaak gevraagd om medewerking te verlenen bij evenementen. De vraag is hierbij vaak groter dan het aanbod. De EHBO roept dan ook regelmatig vrijwilligers op om zich te melden, teneinde alle evenementen te kunnen voorzien van hun dankbare hulp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie