Hoevelaken verliest weer van koploper

22 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Twee wedstrijden achter elkaar tegen de beide koplopers in de derde klasse B heeft sc Hoevelaken niet kunnen bolwerken. Na een uistekende wedstrijd in Vaassen tegen VIOS, waar geflatteerd met 4-1 werd verloren, moest zaterdag medekoploper VVOP op Kleinhoven worden bestreden. De Hoevelakense doelman Mick Bos moest ook in dit duel viermaal de gang naar het net maken. Na een 2-1 voorsprong bij rust verloor Hoevelaken uiteindelijk met 4-2.

Het waren donkere wolken, die zich niet alleen letterlijk, maar zeker ook figuurlijk na de hervatting van Hoevelaken - VVOP boven Kleinhoven samenpakten. Een kwartier na de rust bracht Robert Woudenberg met één van zijn drie treffers VVOP voor de tweede maal op gelijke hoogte met Hoevelaken: 2-2. Het doelpunt kwam als het ware uit de lucht vallen, want enige reden tot vrees was er voor Hoevelaken niet op het gebied van tegentreffers. Waar Hoevelaken aan de ene kant echter grote kansen onbenut liet, iets wat de ploeg in Vaassen ook al overkwam, toonde VVOP met Robert Woudenberg wel over scorend vermogen te beschikken. Zes minuten na de gelijkmaker schoot Woudenberg al zijn, en VVOP's derde treffer op het bord. VVOP kwam hiermee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en gaf dat niet meer weg. Met Peter van der Weerd en Dennis de Haas als dubbele wissel voor Raymond Buis en Jelle Groosjohan, probeerde Jan van den Heuvel het tij nog te keren, maar kansen werden niet omgezet in treffers, hoeveel de Hoevelakense hoofdtrainer er ook op hamerde om te durven voetballen. De lange halen waren echter in de meerderheid en zes minuten in de extra tijd besliste invaller Nick Hoogebeen de eindstand zelfs op 4-2.

In de rust zag het er voor Hoevelaken allemaal nog zonnig uit. Na een goed opgezette aanval schoot VVOP-er Albert Bakker de bal al na dertien minuten achter zijn eigen doelman. In dezelfde minuut moest Mick Bos handelend optreden om een snelle gelijkmaker te voorkomen, maar dat bleek slechts uitstel van executie. Halverwege de eerste helft kreeg Hoevelaken de bal maar niet weg uit het eigen strafschopgebied en gaf het daarmee Robert Woudenberg voor de eerste keer de gelegenheid, om Mick Bos te verschalken. Het was voor hoofdtrainer Jan van den Heuvel het moment om verbaal in te grijpen, want hij constateerde dat zijn ploeg na de voorsprong vergat te combineren. ,,Blijf voetballen', gebood hij zijn manschappen. ,,Na de 1-0 hanteren jullie alleen de lange bal''. Zijn oproep bleek in de 38e minuut niet tegen dovemansoren gezegd. Via een vlotte combinatie wist Hoevelaken een hoekschop te forceren, waaruit Michel van de Bunt de bal achter de VVOP-goalie kopte. Met die 2-1 voorsprong haalde Hoevelaken met een hoopvol gevoel de rust.

In de tweede helft ging het dus mis. Een gebrek aan doeltreffendheid, was de algehele analyse van iedereen, die rood-wit bloed in de aderen heeft stromen. Want net als vorige week tegen VIOS kreeg Hoevelaken ook tegen VVOP de nodige kansen om een resultaat in de wacht te slepen. Stond in Vaassen de doelman nog in de weg, tegen VVOP gingen de bal langs de verkeerde kant van het aluminium.

Het voert te ver om de wedstrijd tussen Hoevelaken en VVOP het duel der hoofdtrainers te noemen. Feit is wel dat VVOP-trainer Willem van 't Land, hoofdtrainer bij Hoevelaken van 2003 tot 2007, en Hoevelaken-trainer Jan van den Heuvel, hoofdtrainer bij VVOP van 2007 tot 2010, hun tegenstander van zaterdag van haver tot gort kenden. Het spelletje Stratego werd uiteindelijk door de Voorthuizense oefenmeester gewonnen.

De twee nederlagen hebben vooralsnog geen nadelige gevolgen voor de strijd om de derde periode. De concurrenten Stroe (nederlaag tegen VIOS) en BAS (0-0 tegen Terschuur) morsten namelijk eveneens punten. Hoevelaken, dat zaterdag 28 april vrij is, weet daarmee wat het te doen staat: twee keer winst in de beide resterende wedstrijden van het seizoen, uit tegen Swift '64 en thuis tegen DSV'61. Hoevelaken heeft het eventuele nagerecht in mei derhalve nog in eigen hand.