Jubileumtocht en internationaal jeugdtoernooi bij sc Hoevelaken

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Op 15 mei 2012 gaat sc Hoevelaken het 50e levensjaar in. Om het vijftigjarig bestaan te vieren staat het gehele jubileumjaar een groot aantal activiteiten op het programma, waarvoor een jubileumcommissie, bestaande uit diverse geledingen van de voetbalclub, al vanaf februari 2011 bijeen komt.

De eerste activiteit is al op 17 mei, Hemelvaartsdag, wanneer met een jubileumtocht het startsein zal worden gegeven voor het jubileumjaar. Om vier uur 's middags vertrekt de eerste groep lopers vanaf sportpark Kleinhoven, die op diverse locaties in het dorp wordt aangevuld met andere doelgroepen. Rond 18.00 uur komen de wandelaars weer terug op het voetbalveld. Een kwartier later zal het officiële startsein worden gegeven voor het jubileumjaar 50 jaar sc Hoevelaken.

Naast leden van sc Hoevelaken kunnen ook andere mensen, die sc Hoevelaken een warm hart toedragen, aan deze jubileumtocht meedoen. Iedereen met een rood-wit hart is van harte welkom. Aanmelden daarvoor kan via simone.1974@live.nl.

Meer informatie over de jubileumtocht op Hemelvaartsdag is te vinden op de website van sc Hoevelaken, www.schoevelaken.nl.

Internationaal jeugdtoernooi

De jubileumtocht is niet de enige activiteit, die tijdens het hemelvaartsweekend op Sportpark Kleinhoven plaatsvindt. Op vrijdag en zaterdag 18 en 19 mei organiseert de Internationale Toernooi Commissie al weer voor de achtste keer een internationaal jeugdtoernooi. Voor dit evenement zijn ploegen uit België, Duitsland en Engeland uitgenodigd, die deels bij gastgezinnen overnachten en deels op het sportcomplex.

Het internationale jeugdtoernooi is inmiddels een traditie bij sc Hoevelaken en al zeven edities een groot succes. Sinds 1991 vindt dit toernooi iedere drie jaar plaats, terwijl in de tussenliggende jaren diverse elftallen van sc Hoevelaken een tegenbezoek brengen aan hun Belgische, Duitse en Engelse vrienden. Het Engels St. Bennet's Wasps spreekt zelfs al van een jarenlange voetbalvriendschap met sc Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie