Hoofdsponsor voor Goud van Oud Toernooi

18 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het toernooi voor oud eerste elftalspelers dat op woensdagavond 16 mei voor de eerste keer wordt gehouden heeft een wel heel toepasselijke Hoofdsponsor binnen weten te halen. Onder het motto 'Voetballen, Nostalgie, Retro, Reünie' worden oud-spelers van het eerste elftal van V.V. Sparta Nijkerk uitgenodigd om weer even de kicksen uit het vet te halen of gewoon gezellig aanwezig te zijn en verhalen uit de oude doos op te halen.

192TV zorgt deze avond op De Ebbenhorst voor muziek en beelden uit de oude muziekdoos

Een unieke combinatie van voetbal en muziek uit de oude doos wordt werkelijkheid bij V.V. Sparta Nijkerk.

Bert van Breda is zeer enthousiast over de samenwerking: ,,Buiten het feit dat ik ooit in een wel zeer grijs verleden ook in het eerste elftal van Sparta Nijkerk speelde, vind ik het prachtig om terug in de tijd te gaan tijdens dit toernooi vol nostalgie. In feite heb ik mijn werk gemaakt van nostalgie en ,,teruggaan in de tijd'', zowel met BR Music als met 192TV. Ik hoop veel Spartanen en bezoekers kennis te laten maken met 192TV. Ik kan beloven dat het echt de moeite waard is!''.

Ras-Nijkerker Bert van Breda, zelf dus ook oud-speler van V.V. Sparta Nijkerk 1, richtte vorig jaar de nostalgische muziekzender 192TV op. Bert van Breda houdt al sinds 1982 de muziek uit de jaren '60 en '70 levend via zijn platenlabel BR Music. Door het samenstellen van DVD 's voor verschillende platenmaatschappijen kwam hij vele clips tegen in archieven van zowel Nederlandse als buitenlandse omroepen en liep hij ook René Kroon tegen het lijf. René is al jaren verwoed verzamelaar van muziekclips en heeft bij o.a. de Nederlandse omroep en TMF gewerkt om vervolgens een aantal jaren geleden te besluiten voor zichzelf te beginnen.

Samen besloten de heren een tv-station met 'gouwe ouwe' te beginnen en werd gezocht naar een naam en vormgeving die de lading goed moest dekken en kwamen ze vanzelfsprekend uit bij Ad Bouman.

Ad was jarenlang technicus bij Radio Veronica en later producer bij het TV station Veronica voordat hij een aantal jaren geleden het erfgoed van het oude Radio Veronica onder zijn hoede nam en onderbracht bij de Stichting Norderney.

Bij de lancering van 192TV op 31 augustus 2011 waren vele bekende artiesten aanwezig. Bert van Breda en burgemeester Renkema, die samen met Rob de Nijs de opening verrichtte, staan hier met o.a. Piet Veerman, Lex Harding, Sjoukje van 't Spijker, Albert West, Nancy Boyd, Ria Valk, Marga Bult en Adje Bouwman op het gazon van restaurant De Salentein.

192TV scoort de laatste maanden zeer goed in de kijkcijfermeting van Stichting Kijkonderzoek. Soms is het de best bekeken muziekzender van Nederland, een andere keer moet het net VH1 Classic voor zich laten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie