Surf dames 1 Kampioen

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het scenario voor de Surf dames om het kampioenschap binnen te halen, was een 4-0 overwinning. Dit scenario was gebasseerd op de veronderstelling dat stadsgenoot NVC vrijdagavond met 4-0 zou winnen. Middenaanvalster Sanne Lieke van der Woerd moest toevalligerwijs vrijdagavond in Hierden coachen waar ook NVC tegen HSC moest aantreden. Helaas voor NVC, maar gelukkig voor Surf kon zij per sms de rest van het team op de hoogte bremgen met "goed" nieuws: NVC heeft met 3-2 verloren. De druk werd hierdoor voor Surf veel minder hoog want nu moesten de surf dames 'maar' twee punten halen voor het kampioenschap.

Coach Arturo Ringers kon helaas niet aanwezig zijn doordat Meisjes A om dezelfde tijd moest aantreden. De geblesseerde diagonaal Sara van de Pol nam deze taak over. De 6 die het moesten gaan doen waren Suzanne Brink, Gemma van der Woerd, Sonja Zagwijn, Carla Smink, Tessa van Eijs en Sandra van Ginkel. Van het begin af aan was de taak die Sara de dames meegaf: focus en hard werken. In de eerste set werd al zeer snel uitgelopen naar een riante voorsprong wat leidde tot een 25-13 winst in de eerste set. In de tweede set werd wederom de nadruk gelegd op focus en hard werken want kennelijk was dat de juiste formule. Vooral Sandra van Ginkel leek overal in het veld aanwezig te zijn en pikte vele aanvallen en prikballen in de verdediging op. Tot het midden van de set lukte het ook nog aardig om de concentratie vast te houden. Maar langzamerhand begonnen er wat slordigheden in te sluipen. De dames van Pauwervoll kwamen zelfs bijna op gelijke hoogte in de set maar uiteindelijk sloeg Gemma van der woerd de verlossende bal via het blok uit. Even was sporthal de slag gevuld met luid gegil en gejuich.

Het zal geen verrassing zijn dat in de derde set de focus totaal verdwenen was. Ballen die eerst makkelijk werden opgepakt vielen nu op de grond. Hierdoor kwam Pauwervoll beter in haar spel. Mooie harde middenaanvallen werden afgewisseld met diepe prikballen. De derde set ging naar Pauwervoll met 25-15. Aan het begin van de vierde set was duidelijk dat niemand zin had in een vijfde set en iedereen zo snel mogelijk aan de champagne, minikaassouflees en bitterballen van Geurt wilde. Spelverdeelster Annemarie van Tamelen en middenaanvalster Sanne Lieke van der Woerd waren in de derde set er al ingebracht en mochten in de vierde set wederom beginnen om het team op sleeptouw te nemen richting de overwinning. Goede servicereeksen door Sonja en Carla maakten dat de dames de vierde set met 25-19 naar zich toehaalde.

Eindelijk kon het feest beginnen. Champagne werd ontkurkt, medailles omgehangen en zowaar een echte bokaal van de Nevobo werd tevoorschijn gehaald.

Volgend seizoen mag Dames 1 aantreden in de promotieklasse. Dit gaat gebeuren onder leiding van een andere trainer/coach aangezien Arturo Ringers heeft aangegeven een andere uitdaging aan te gaan.

Aankomende vrijdag om 19.00 vindt de laatste competitiewedstrijd plaats in Harderwijk tegen VVH dames 2.