Boerenmaandag: Agrarische sector is sexy en aantrekkelijk

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,De agrarische sector is hot en aantrekkelijk." Dat zei Arkervaartdirecteur Marcel Roordink maandagochtend bij de openin van Boerenmaandag. Onder een prachtig zonnetje - hoewel er later ook nog een buitje overtrok - openden Marcel Roordink en burgemeester Gerard Renkema de jaarlijkse feestdag met het hijsen van de Nederlandse vlag en de vlag van Boerenmaandag onder de klanken van het Wilhelmus.

door Henk Brinkman

De koeien stonden al vroeg op het Plein om later te worden gekeurd, de terrassen zijn geopend, er wordt al gedorst op ouderwetse wijze, de schapen zijn klaar om te worden geschoren en de mechanisatiebedrijven hebben hun stands met grote machines op et plein opgesteld: Boerenmaandag kan weer een groot feest worden.

De openingstoespraak kwam van Marcel Roordink, directeur van veevoederfabriek Arkervaart aan de Westkadijk. Hij noemde de agrarische sector aantrekkelijk en belangrijk voor Nijkerk en voor Foodvalley, de gemeenten in de Gelderse Vallei die zich bezighouden met de voedselproductie.

,,Arkervaart-Twente, onder Niekarkers bekend als Arkervaart, is een mooi bedrijf, dat bijna 100 jaar geleden als coöperatie werd opgericht." Een bedrijf dat veel uiteenlopende banen biedt en zo goed is voor de werkgelegenheid. Roordink vond het een eer Boerenmaandag te mogen openen en hoefde niet lang na te denken toen hij daarvoor werd uitgenodigd.

Na het hijsen van de vlaggen kon het festijn beginnen, dat nog tot maandagavond laat doorgaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie