Telstar onderuit tegen Rheko

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het is dit seizoen al meerdere keren gebleken dat Telstar wisselvallig is. Goede wedstrijden worden afgewisseld met matige. Afgelopen zaterdag bleek dat ook in Rheden, waar werd verloren van het plaatselijke Rheko (16-18).

Rheko was niet goed uit de zaal gekomen: na directe degradatie uit de overgangsklasse volgden er twee nederlagen op het veld en verspilde het de (gedeelde) koppositie. Telstar had een goede wedstrijd gespeeld in en twee punten meegenomen uit Haarlem maar gaf vorige week niet thuis tegen Dindoa. In een poule waar alle ploegen van elkaar kunnen winnen en dicht bij elkaar staan, was ook de wedstrijd tegen Rheko dus van groot belang.

De gehele wedstrijd liet twee aan elkaar gewaagde ploegen zien. Telstar had duidelijk moeite om op het gras van afstand tot scoren te komen en scoorde het deels uit strafworpen en vrije ballen. Met een minimale achterstand (8-7) werd er gerust zodat de wedstrijd nog helemaal open lag. In de tweede helft kwamen de Hoevelakense korfballers snel op voorsprong, maar gaf die even snel weer weg. Rheko profiteerde en via twee invallers sloegen zij een gaatje. Dit bleek beslissend. Hoewel Telstar nog wel de aansluitingstreffer scoorde, bleven de Rhedenaren koel en straften het risico van Telstar genadeloos af.

Coach Steven Brink kan niet tevreden zijn over de prestaties van zijn ploeg. Hij zal zijn ploeg dan ook op scherp moeten zetten voor de inhaalwedstrijd van a.s. zaterdag tegen Rapid uit Haarlem. Telstar zal deze wedstrijd moeten winnen, wil het de aansluiting met de middenmoot niet verliezen. Het is te hopen dat de spelers hiervan doordrongen zijn. De wedstrijd op de Middelaarseweg begint om 12.30 uur.

advertentie
advertentie