Veensche Boys gelijk tegen ASV Dronten

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Het blijft ongemeen spannend in de tweede klasse G. Eigenlijk had Veensche Boys in de uitwedstrijd tegen ASV Dronten toe moeten slaan maar keerde na een 1-1 met slechts één puntje terug naar Nijkerkerveen. Hierdoor is het PD-spook nog altijd aanwezig en zeker volgende week tegen Advendo, dat een puntje lager staat dan Veensche Boys, wordt het alles of niets.

ASV Dronten en Veensche Boys waren aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook uit de stand vooraf, want beide teams hadden 30 punten. Waar ASV Dronten nog in het najaar heer en meester was op het veld, daar kwam het zaterdag zwak uit de startblokken waar Veensche Boys veel dominanter speelde. Het drukte richting de goal van de Drontenaren, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Een aantal vrije trappen en corners, maar het leverde niet echt gevaar op voor de goalie van Dronten. Wat je wel kunt concluderen is dat Veensche Boys zich meer op de helft van ASV bevond. Vervolgens pakte de thuisploeg het initiatief over, werd ook niet heel gevaarlijk, op één kans na, van Jeroen van der Meer. De rechtsbuiten van Dronten werd via een mooie lange bal aangespeeld, sneed voor Bart van Tiggelen langs zo het zestien metergebied in en kwam schuin voor Jurgen Terschegget uit, maar produceerde slechts een slap balletje die in het rechternet terecht kwam. Net voor rust nog een wapenfeit van Ronny Jansen maar de bal werd prachtig weggestompt door Jurgen Terschegget. Na de rust kwam Benjamin de Ruiter het veld in. Hij kreeg voor de eerste keer de bal, kwam via de linkerkant naar binnen,schoot vanaf zeventien hard in richting de verre hoek. Een moeilijke bal voor Terschegget. Hij kreeg de bal niet onder controle en in de rebound kon Van der Meer scoren. Het zag er ineens minder rooskleurig uit voor de ploeg van interimtrainer Van Vliet.

Acht minuten later was er een vrije trap voor Veensche Boys in de as van het veld na een overtreding op Jan Struijk. Jos Bouw zag ineens Willem Olde Meule zich proberen los te rukken van zijn tegenstander. Voordat Olde Meule de bal kon aannemen werd hij naar het gras gewerkt door Pim Herrewijn. Volgens sommigen viel Olde Meule na de omarming met Herrewijn iets te theatraal, maar de scheidsrechter kende toch een penalty toe. Het was Jan Struijk die beheerst de strafschop benutte (1-1). De strijd brandde daarna los met een zeer gevaarlijk en drukkend Veensche Boys. Diverse kansen kregen de Blauwen middels kansen van Struijk, Flemming en Blom, maar deze werden niet verzilverd. Tegen het einde van de wedstrijd keerden de kansen voor ASV. Jeroen van der Meer pakte een afgezwaaide corner op, stak het hele veld over maar werd neergehaald door stofzuiger en Man van de Wedstrijd Bart van Tiggelen. In een hectische, spannende slotfase hield de gelijke stand aan. Veensche Boys wacht volgende week het Advendo van Jan Gaasbeek en dat wordt als de voortekenen niet bedriegen een gigantisch spektakel.