Warme avond Sportminded Hoevelaken bij Bakkerij Kletersteeg

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Donderdag 12 april 2012 organiseerden de sponsorcommissies van voetbalvereniging sc Hoevelaken en de Mixed Hockey Club Hoevelaken, in samenwerking met Rabobank Amersfoort e.o., voor de vijfde keer sinds november 2009 een gezamenlijke avond voor hun sponsors. Na Sparrendam, Grolsch, AFAS en Porsche Leusden was ditmaal Bakkerij Kletersteeg in Stoutenburg de gastheer voor alle genodigden van Sportminded Hoevelaken. Het werd in twee opzichten een warme avond. Niet alleen was het ontvangst allervriendelijkst, ook de temperaturen in de bakkerij deden zomers aan. Het was een leerzame avond voor het zestigtal aanwezigen.

Na het ontvangst met, hoe kan het anders, een broodbuffet, kregen de voetbal- en hockeysponsors een kijkje in de keuken van de bakkerij. Algemeen directeur Wim van de Kletersteeg vertelde eerst over het ontstaan van de bakkerij, die voortkwam vanuit een kruidenierswinkel met aangrenzend café, gelokaliseerd op de driesprong in Stoutenburg. Duizend kilogram meel ging er in die tijd wekelijks doorheen. Inmiddels zijn de winkel en het café verleden tijd en heeft de bakkerij 100.000 kilo meel per week nodig, om aan de dagelijkse broodbehoefte van vooral de C-1000 en de Hema te voldoen. Een eigen wagenpark zorgt voor de distributie.

Een tocht langs de diverse machines gaf een aardig inzicht in het 24-uursbedrijf, dat de slogan 'kwaliteit maken we samen' hoog in het vaandel draagt.

Sprekers

Het is in de korte tijd, dat Sportminded Hoevelaken bestaat, inmiddels traditie geworden, dat de gasten worden toegesproken door een bekend persoon uit de sportwereld. Marc Lammers, Jan van Halst, Toon Gerbrands en Tim Coronel spraken eerder over het 'ondernemerschap' binnen de sportwereld. Oftewel: hoe kun je een team beter laten functioneren. Veel van hun voorbeelden waren te kopiëren voor het bedrijfsleven. Tot een ondernemerspraatje kwam het ditmaal niet. De in Leusden woonachtige Heinze Bakker was vooral op zijn achternaam uitgenodigd. De voormalige sportverslaggever wilde zijn toehoorders met name een inkijkje geven in het leven van een commentator tijdens de Olympische Spelen. In zijn praatje schetste Bakker de invloed van de politiek, en later de commercie, op dit vierjaarlijkse evenement. Na afloop vertrouwde hij enkele gasten toe, dat hij zelf tegenstander is van de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland.

Voordat Heinze Bakker zijn college over de historie van de Olympische Spelen kon houden, werd er eerst aandacht gevraagd voor een maatschappelijke activiteit: de Beursvloer. Deze vindt plaats op 10 oktober van dit jaar en de Lions Club hoopt als organisator op veel matches tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Hoevelaken. Informatie hierover is te vinden op www.beursvloerhoevelaken.nl.

In oktober 2012 hopen de sponsorcommissies van sc Hoevelaken en MHCH een volgende Sportminded Hoevelaken te kunnen organiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie