Leerlingen Corlaer op bezoek in Harderwijk

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken'', dat was de reactie van vele leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk, die een bedrijfsexcursie hebben gehad bij Ridder Drive Systems in Harderwijk. Na een introductie/presentatie in de kantine werden de leerlingen meegenomen naar de fabriek en werd hen haarfijn uitgelegd hoe de eindproducten tot stand komen.

Tijdens de rondleiding werden de leerlingen op ieder gebied voorgelicht hoe het is om te werken in een fabriek, hoe de keten in elkaar zit, hoe het logistiek verwerkt wordt naar de klant en welke kwalitatieve criteria Ridder Drive Systems hiervoor hanteert. De leerlingen wisten in eerste instantie niet wat hen te wachten stond, maar door de enthousiaste uitleg van alle processen werd hun aandacht snel gegrepen.

De bedrijfsexcursie is één van de activiteiten van het Platform Techniek, een samenwerkingsverband van onderwijs en arbeidsmarkt op de noordwest-Veluwe. Elk jaar krijgen de leerlingen van klas 2 van de deelnemende VMBO-scholen een bedrijfsexcursie aangeboden om hun een idee te geven van het werken in een technisch bedrijf.Zo krijgt de jeugd de kans om zelf te ontdekken dat technische beroepen op alle niveaus telkens nieuw perspectief bieden en dat binnen de technische bedrijven een prettig en dynamisch werkklimaat heerst.

Ridder Drive Systems draagt graag een steentje bij om de omgeving meer te betrekken bij hun activiteiten en om bij potentiële werknemers interesse te wekken voor het technische vak. Aan het eind van de ochtend gingen de leerlingen met een goodiebag met informatie, gadgets en versnaperingen weer naar school, veel geleerd en een erg leuk uitje rijker!

Ridder Drive Systems (120 medewerkers) ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd een compleet assortiment elektromechanische aandrijfsystemen voor het bewegen van luchtramen, schermen, kleppen, verwarming en voederlijnen in met name de agrarische sector. Ridder opereert wereldwijd als toonaangevende marktpartij en onderscheidt zich door productinnovatie, betrouwbaarheid en service. Ridder richt zich op duurzame groei en samenwerking en op waardegroei voor klanten en eindgebruikers.www.ridder.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie