In actie voor Alpe d'HuZes 2012

12 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Dit jaar gaat er weer een aantal leden van de VOEK meedoen aan de actie Alpe d'HuZes: John van Ek, Ron Klompenhouwer en Gerda van Esveld.

John is werkzaam bij Heinz Nederland en 15 Heinz medewerkers fietsen 7 juni zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez op voor het Kankerfonds (http://www.heinzalpedhuzes.nl)

Vanuit de werkgever van John, H.J. Heinz, is een team van 15 wielrenners geformeerd. Heinz ondersteunt dit initiatief volledig, ook financieel. Daarnaast proberen ze zelf ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF, alle bijdragen helpen. Steunen kan door geld over te maken, een vast bedrag of een bedrag per beklimming.

Omdat er op het laatste moment medewerkers van Heinz hebben afgehaakt en John van Ek Ron Klompenhouwer al 40 jaar kent, heeft John aan Ron gevraagd of hij zich wilde aansluiten bij de Heinz teams. Gerda van Esveld, partner van Ron is daar ook bijgekomen en is inmiddels ook volop in training om dit prachtige evenement goed voorbereid mee te maken.

Even voorstellen: John van Ek

,,Mijn naam is John van Ek, 63 jaar, gestart met fietsen na mijn knieoperatie afgelopen zomer. Ik heb een lange sportcarrière gehad, maar fietsen is voor mij een nieuwe sport. In augustus 2011 ben ik begonnen met  fietsen samen met Andries Beijer waar ik elke week weer of geen weer mee train. Inmiddels heb ik al veel geleerd en ruim 2500 km gefietst, 30 uur spinning en in sportschool krachttraining gedaan. Tevens ben ik lid geworden van VOEK waar ik warm ben ontvangen en inmiddels de eerste Mountainbike tocht mee heb gefietst.

Wij vinden het geweldig dat het bestuur van VOEK ons wil steunen voor dit mooie doel, door de opbrengst van de  tourtocht 'Kleintje Alpe d'HuZes' voor het KWF aan ons te gaan doneren. Alvast bedankt hiervoor! Natuurlijk hopen we op veel deelname tijdens deze tocht

Als vader van 4 kinderen ben ik natuurlijk trots op mijn kinderen en inmiddels kleinkinderen. Helaas ontbreekt onze dochter Mandy, zij is maar 28 jaar geworden, 14 jaar geleden aan de gevolgen van kanker overleden.Een lange weg vanaf haar dertiende met een trieste afloop. Nu ga ik voor haar fietsen en geld ophalen voor onderzoek, om mensen die nu aan de ziekte lijden meer kans te geven te overleven.Wij zullen met twee teams van Heinz er alles aan doen om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

Tevens een moment om onze dochter met de hele familie te herdenken, want haar laatste vakantie was op de Alpe d'Huez."

Ron en Gerda

,,Zoals John al aangaf gaan wij, Ron Klompenhouwer en Gerda van Esveld, eveneens meedoen aan deze geweldige actie. Wij zijn bij de meesten leden van de VOEK wel bekend als eigenaar van zo'n beetje de vaste uitvalsbasis en sponsor van de VOEK: Eetcafe Princesse. Wij hebben al best veel gefietst (Gerda is al langer dan 20 jaar lid van de VOEK) en best wel veel geklommen op verschillende plekken, maar…. Wij hebben nog nooit de Alpe d'Huez beklommen!

Al jaren zeggen we, als we die dan toch willen beklimmen, dan ook het liefst voor het goeie doel: de Alpe d'HuZes, opgeven is geen optie voor KWF kankerbestrijding.

Wij zijn daarom heel blij dat we ons kunnen aansluiten bij de Heinz teams.  Dit is een geweldige kans, want vanwege de enorme belangstelling voor dit fantastische evenement, is het zowel in teamverband als individueel niet eenvoudig meer om erbij te komen.

Wij mogen ons op dit moment gelukkig prijzen dat wij niet in onze hele directe omgeving van familie en vrienden te maken hebben gehad met deze vreselijke ziekte, maar in kennissen en klantenkring zijn er helaas veel mensen die de ziekte hebben (gehad) en mensen die hieraan zijn overleden. Genoeg motivatie om ons in te zetten voor deze actie!

Deze deelnemers zijn nu hard op zoek naar mogelijke sponsors om het bedrag van minimaal 5000 euro bij elkaar te gaan verzamelen.

Uiteraard gaan ze via eetcafé Princesse ook proberen zoveel mogelijk in te zamelen. Bedrijven hebben de mogelijkheid om te adverteren op de tv schermen in de zaak en verschillende bedrijven hebben hier al gehoor aan gegeven. Neem voor meer info hierover even contact op met Ron.

Er volgen het komende halfjaar nog acties zoals een bingo op 20 april. De bingo avond hebben ze twee jaar geleden ook georganiseerd voor het VOEK team en daarmee hebben ze 3000 euro opgehaald! Deze avond was een enorm succes en dat gaan ze proberen te evenaren (of nog liever overtreffen)!

Op de website www.eetcafeprincesse.nl button Alpe d'HuZes actiepagina kunnen belangstellenden het team volgen, daar staat ook van alles over de bingo avond en kom je via steun ons rechtstreeks op onze actie pagina's van opgevenisgeenoptie.nl.

De actiepagina van John is: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/johnek/john-van-ek/actie.aspx

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie