Hoevelaken vergeet opnieuw te winnen van BAS

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Nadat BAS uit Biddinghuizen op 3 september tijdens de heenwedstrijd in Hoevelaken in de 93e minuut alsnog een 3-3 gelijkspel wist af te dwingen, scoorde de tegenstander van ons team op tweede Paasdag, opnieuw in de slotfase, de gelijkmakende 2-2. Twee punten uit de Paasdubbel tegen Terschuurse Boys en BAS. Kregen zaterdag Terschuurse Boys en Hoevelaken misschien de puntendeling waar ze recht op hadden, vandaag had er toch echt meer in gezeten dan dit resultaat.

Hoevelaken, met Erik van de Lagemaat en Dennis de Haas in de basis voor respectievelijk de aan zijn kaak geblesseerde Michel van de Bunt en Jesper Breuers, domineerde een groot gedeelte van de wedstrijd. Toch was het BAS dat op een 1-0 voorsprong kwam. In de 15e minuut scoorde Mark Schaap een beauty! Zijn schot vanaf de rechter flank leek een voorzet te worden, maar verdween onhoudbaar in de rechter bovenhoek van het doel achter de verbouwereerde doelman Mick Bos.

Nog geen vijf minuten later kreeg Jelle Groosjohan de kans op de gelijkmaker, maar de doelman van BAS wist zijn schot te pareren. Ook in de 20e en 45e minuut waren Dennis de Haas met een vlammend schot en Erik van de Lagemaat met een kopbal dicht bij de verdiende gelijkmaker. Aan de andere kant moest Mick Bos twee keer reddend optreden na een vrije trap in de beginfase en na dom balverlies in de 38e minuut.

Hoevelaken kreeg in de tweede helft uiteindelijk toch de doelpunten, die het verdiende. Na goed en doortastend optreden van Erik van de Lagemaat, kon topscoorder Ruud Kassenaar in de 64e minuut de gelijkmaker scoren. Hoevelaken ging hierna op jacht naar de overwinning. Met Ramon Geijtenbeek en Jesper Breuers als invallers voor Erik van de Lagemaat en de geblesseerde aanvoerder Raymond Buis, leek dat ook te gaan lukken. Jesper Breuers gaf in de 82e minuut een goede pass op Jan Weyn, die de keeper van BAS verschalkte: 1-2.

Helaas voor het team en alle meegereisde supporters, wist de ploeg uit Biddinghuizen toch nog in de 86e minuut de 2-2 te scoren. Balverlies op de rechter flank leidde tot een counter en voorzet van BAS, waaruit de bal in ons doel werd gekopt. De goed en consequent fluitende scheidsrechter Dhr. Schrik was overtuigd van het feit dat het geen buitenspel was.

In de slotfase gingen beide ploegen nog op jacht naar de overwinning. Het bleef echter gelijk. Aan Hoevelakense zijde kregen Jelle Groosjohan en Dennis de Haas nog een gele kaart, waardoor zij, evenals Peter van der Weerd, de komende wedstrijd tegen VIOS geschorst zijn.

Hoevelaken heeft geknokt voor de overwinning, net als zaterdag in de tweede helft tegen Terschuur, en is nu zeven wedstrijden op een rij ongeslagen. Laten we dat goede gevoel in de laatste vier wedstrijden van deze competitie behouden. We staan nog altijd met het maximale aantal punten bovenaan in de derde periode. We zijn ook nog niet kansloos voor de derde plaats in de eindrangschikking, die mogelijk ook recht geeft op nacompetitie. Nadat VIOS de eerste periodetitel won, is immers VVOP de winnaar van de tweede periode. Deze twee ploegen lijken de beste kandidaat voor het kampioenschap.

Scoreverloop: 15. Mark Schaap 1-0; 64. Ruud Kassenaar 1-1; 82. Jan Weyn 1-2; 86 (onbekend) 2-2