Scott Deroue naar zesde plaats ONK Assen

9 april 2012 om 00:00 Nieuws

ASSEN-NIJKERKERVEEN - Scott Deroue is in de openingsrace van de nieuwe Dutch Moto GP 3 klasse als 6e gefinisht. Net voor de start werd besloten toch van start te gaan op slicks maar na een redelijke start toen er wat regendruppels op het vizier tevoorschijn kwamen werd Deorue toch even wat voorzichtiger en verloor wat terrein.

Deroue reed het eerste gedeelte van de race eenzaam op een 6e plaats maar kreeg halverwege gezelschap van Brouwers. Samen maakten ze er een leuk duel van wat Deroue in de laatste ronde in zijn voordeel besliste.

Deroue: ,, Het was een gok en die had alle kanten op kunnen gaan maar het was in elk geval een nieuwe ervaring die me later van pas kan komen want ik was nog niet eerder geconfronteerd met deze situatie en met de problemen van gisteren erbij was het een gedenkwaardig weekend."

De volgende race van Deroue zal zijn op het circuit van Jerez waar tijdens de GP van Spanje zowel op zaterdag als zondag de Red Bull Rookies Cup van start gaat en voor die tijd zal Deroue nog een training afwerken op een nader aan te geven circuit in Frankrijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie