Gemeente contra minister

8 april 2012 om 00:00 Nieuws

Ingezonden brief

,,De gemeente Nijkerk gaat zich fel verzetten tegen minister Leers van Immigratie en Asiel inzake het uitzetten van veelal reeds uitgeprocedeerde asielzoekers.

Uitzetting van asielzoekers valt onder de competentie van de Vreemdelingenpolitie, hier heeft de Gemeente de facto niets over te vertellen.

Om de legaliteit van de Vreemdelingenpolitie te omzeilen, heeft men het accent verlegd naar het niet willen meewerken aan uitzetting indien hierover commotie ontstaat in de samenleving.

Kort gezegd: het komt er op neer dat de gemeente een beleidsuitvoering van hogerhand naast zich neerlegt. Dat is goed nieuws voor de asielzoeker en natuurlijk ook voor hen die zich hun lot lot menen te moeten aantrekken.

Wat amok maken en de zaak is geregeld. Erger nog dan het naast zich neerleggen van een ministeriële beslissing is dat men asielzoekers, of wat daar voor doorgaat, aanzet tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van dit jaar liet onze burgervader al weten de weg volledig kwijt te zijn, nog steeds een dolende in de Negevwoestijn.

Misschien moet de regering overwegen, om ten aanzien van gemeenten die inzake het asielbeleid dwarsliggen, de subsidiekraan volledig dicht te draaien.

Nu maar hopen, burgemeester, dat uw ondergeschikten uitvoeren wat u heeft beslist!"

Hoogachtend,

W. Steen,

Tijmlaan 21, 3862 GD Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie