Dames Flevo pakken volle winst bij inhaalwedstrijd

8 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen dinsdagavond speelde dames 1 van Flevo een inhaalwedstrijd tegen het tweede team van WS Twente. Eigenlijk stond de wedstrijd in januari gepland, maar door het EK waterpolo in Eindhoven werden alle wedstrijden verplaatst.

Hoewel WS Twente hoger in de ranglijst staat, had Flevo goede hoop op een overwinning. Uit bij WS Twente was er namelijk ook gewonnen door Flevo, toen met 4-5.

De dames van Flevo kwamen goed uit de startblokken in het eerste part. Na ongeveer anderhalve minuut schoot Cindy Ham het eerste doelpunt binnen na een knappe break. Helaas zakte Flevo toen een beetje in en kwamen er weinig zwemmende acties. Dit resulteerde tot twee uitsluitingen binnen een minuut bij Flevo waarbij WS Twente de 1-1 binnen schoot.

In de pauze werd de boel goed op scherp gezet door coach Michel Bos. Hierdoor begon het tweede part een stuk feller. Joke Vastenburg profiteerde hier optimaal van om na een mooie midvoor actie de 2-1 binnen te schieten. WS Twente kreeg in het tweede part ook een uitsluiting voor 20 seconden, helaas benutte Flevo deze kans niet. Na een aantal knappe inzwemacties wist Flevo echter wel de verdediging van WS Twente te ontregelen waardoor Margrita Bolink de bevrijdende 3-1 op het scorebord wist te zetten.

In het derde part was amper begonnen of Elianne van Soest schoot de 4-1 binnen. De wedstrijd was toen zo goed als gespeeld, al moest Flevo nog wel geconcentreerd blijven. Gelukkig waren er voldoende wissels omdat drie speelsters van het tweede damesteam het eerste kwamen versterken. Dit leverde veel goede inzwemacties op, waardoor er nog enkele uitsluitingen voor WS Twente kwamen. Helaas kon Flevo geen van deze overtalsituaties verzilveren.

In het vierde part schoot WS Twente nog eenmaal raak, maar was Flevo de verdiende winnaar van dit doordeweekse duel; 4-2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie