All-round Fish

11 april 2012 om 00:00 Ondernemend

Niets is mooier dan een glasheldere vijver zonder zweef- en draadalgen, met een mooie plantengroei en gezonde vissen. Of het nu een siervijver of koivijver is, waterkwaliteit is erg belangrijk en de basis voor een gezonde vijver.

HOEVELAKEN - Het is weer het seizoen voor de vijver in de tuin. Ook de periode om de vijver van de winter te ontdoen is aangebroken door het mooie weer van afgelopen tijd. Oprichter/eigenaar Dirk Schaap van All-round Fish is met zijn personeel al weer druk in de weer. Afgelopen winter heeft de vijver best wel wat te verduren gehad en met het aanbreken van het voorjaar zullen het water, de planten en uiteraard ook de vissen weer de nodige aandacht moeten krijgen.

door Maureen van Goethem

Alles hangt samen met het biologisch evenwicht in de vijver, met name pH waarde, KH waarde en GH waarde. Wat betekent dit nu eigenlijk?

,,Eerst wordt er inderdaad gemeten,’’ vertelt Dirk. ,,Het is de bedoeling dat er in een ‘oude’ fles waar water in heeft gezeten, vijverwater gedaan wordt. Voor elke test hebben we maar een paar millimeter nodig. Voor het testen gebruiken we druppels waardoor we direct zien of er iets aan de hand is. Voor elk probleem is een oplossing of het nu groen water, draadalgen, slib of slechte plantengroei is.’’ Aan de hand van de uitslag van de test wordt een zogenaamd behandelplan opgesteld om de vijver weer voorjaarsklaar te maken.

Watertestdagen

Elke zaterdag in de maanden april en mei houdt All-round Fish een zogenaamde watertestdag. Geïnteresseerden kunnen dan meegebrachte monsters vijverwater gratis laten analyseren. Na analyse krijgt de klant een advies op maat om de vijver in een natuurlijk evenwicht te brengen.

Nieuw filtersysteem

Het door vissen opgenomen voer komt als ammoniak en nitriet weer terug in het water. Deze stoffen zijn schadelijk. Dit gebeurt door een goed filtersysteem. ,,We hebben een nieuw trommelfiltersysteem van Oase. Dit is een intelligent systeem, met volautomatische zelfreiniging. Pomp en filter dienen niet alleen op elkaar, maar ook op de vijver te zijn afgestemd.’’

All-round Fish is naast de normale openingstijden ook open op maandagmiddag van 13.00 - 17.30 uur en op vrijdagavond tot 20.00 uur. Op Koninginnedag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag open van 10.00-16.00 uur.

uAll-round Fish. Oosterdorpsstraat 110, Hoevelaken. Tel. 033-2536818. www.all-roundfish.nl

advertentie
advertentie