Degelijk sc Hoevelaken vestigt record

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Voetbalvereniging sc Hoevelaken heeft zaterdag 31 maart een record gevestigd, dat nooit meer verbeterd kan worden, maar hooguit geëvenaard. In de thuiswedstrijd tegen Otterlo werd de vijfde overwinning (1-0) geboekt in vijf opeenvolgende zaterdagen in de maand maart. Nog nooit eerder in de historie van sc Hoevelaken, dat vanaf 1963 negentien keer eerder een maand maart met vijf zaterdagen telde, werd de volle buit binnen gehaald. De vijf overwinningen in maart 2012 zijn tevens de eerste vijf wedstrijden in de derde periode. Daarin staat de ploeg van Jan van den Heuvel fier bovenaan, met drie punten voorsprong op Stroe en VVOP.

De maand maart kende nog een record: één van de warmste maartmaanden ooit. Maar daarvan was zaterdag niet veel te merken. Een harde wind over de lengteas van het veld zorgde voor een ijzige kou langs de lijn. De wedstrijd zelf zou in dat kader voor de opwarmer moeten zorgen, maar door een gebrek aan spektakel in de strafschopgebieden kwam het daar niet van. Een bal op de lat en een kopbal net naast deden de harten van de supporters uit Otterlo sneller kloppen. Een kans van Jelle Groosjohan bracht voor Hoevelaken een korte opleving.

Na de thee speelde Hoevelaken met de felle wind tegen. De tweede doorgang bewees maar weer eens, dat de richting van de wind niet altijd een voor- of nadeel hoeft te zijn. Al na tien minuten verscheen Erik van de Lagemaat oog in oog met de sluitpost uit Otterlo, maar die was met zijn voet de zaak meester. Een kwartier later, toen Jan Weyn en Dennis de Haas inmiddels hun entree hadden gemaakt ten nadele van Erik van de Lagemaat en Michel van de Bunt, kreeg topscorer Ruud Kassenaar een vrije schietkans. Ook zijn inzet werd door de doelman met de voet gepareerd.

Hoevelaken speelde zaterdag degelijk, zoals het al de hele maand maart speelt. Voorlopig staat het resultaat op het eerste plan, met als uitkomst dat Hoevelaken in de recente overwinningenreeks nauwelijks kansen weggaf. Hoevelaken speelde defensief sterk, met een steeds overtuigender spelende Raymond Buis en rechtsachter Mark Buitink ditmaal als 'man van de wedstrijd'. Het wedstrijdtenue van doelman Mick Bos hoefde na afloop niet in de was, terwijl de Hoevelakense aanvallers, met onder andere een goed spelende Jesper Breuers op rechts, de nodige speldenprikken bleef uitdelen. Tijdens één van die prikacties toonde invaller Jan Weyn zich het meest attent. In een verdedigende actie haalde een verdediger van Otterlo de bal voor zijn eigen doelman weg, precies in de looprichting van de pinch-hitter van zaterdag. Jan Weyn kon de bal relatief eenvoudig in het doel lopen en vierde die treffer als een enorme ontlading. De man, die qua doelpunten ver achter blijft in vergelijking met voorgaande seizoenen, blijkt ook scorende nog altijd van grote waarde voor Hoevelaken te zijn. Zijn vijfde competitietreffer bleek uiteindelijk de beslissende te zijn.

Komend weekend speelt Hoevelaken een dubbel programma. Achtereenvolgens moet er op Paaszaterdag en Paasmaandag op verplaatsing worden gespeeld bij Terschuurse Boys (14.30 uur) en BAS in Biddinghuizen (17.00 uur). Beide wedstrijden zijn inhaalduels, die nog gelden voor de tweede periode. De derde periode gaat op zaterdag 14 maart verder in Vaassen, met de uitwedstrijd tegen VIOS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie