Medaillewinst voor DOTO turnsters

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Afgelopen zaterdag was het voor 11 meisjes van de recreantengroepen van DOTO Nijkerkerveen een belangrijke dag. In sporthal De Putter Eng werd de jaarlijks terugkerende vriendschappelijke onderlinge wedstrijd turnen gehouden. Deze wedstrijd werd dan ook georganiseerd door DOTO Nijkerkerveen, DOTO Harskamp, Orion Putten en SSS Voorthuizen.

In de eerste wedstrijd deed de 6-jarige Demi van 't Hof mee. Hoewel het natuurlijk erg spannend was, deed ze het erg goed en behaalde op de balk een derde plaats! In het totaalklassement werd Demi zesde.

In de tweede wedstrijd deden drie 7-jarige turnstertjes mee: Willemijn Daniëls, Selma van Dunschoten en Jeanique van Essen. Ook deze drie meiden hebben erg goed geturnd. Zo behaalde Willemijn de zeer hoge score van een 8,7 op de sprong, werd Selma met een 9,0 derde op de brug en behaalde Jeanique zowel op de sprong als op de brug een tweede plaats met respectievelijk een 9,1 en een 9,2. Heel knap! Met deze goede cijfers werd Willemijn 10e, Selma 7e en Jeanique 6e.

 In de daarop volgende wedstrijd deden 6 meisjes mee: Wendy van de Veen (8 jaar), Nina van 't Hof (8 jaar), Amber van de Pol (9 jaar), Jantine Rakhorst (10 jaar), Katie van de Veen (7 jaar) en Thalia Zwart (8 jaar). Wendy werd in haar groep met een 8,85 tweede op sprong! En behaalde in totaal een mooie 7e plek! Nina, die in deze zelfde groep meedraaide mocht zich kampioen noemen op de sprong (met een 8,9) en de brug (met een 9,0). Zij werd in totaal 5e!

Amber draaide ook een goede wedstrijd. Zij werd met een 8,7 derde op de sprong en behaalde in totaal de 9e plek!

Jantine turnde op alle toestellen een stabiele wedstrijd. Dit resulteerde in een eerste plaats op de lange mat en een tweede plaats in het totaal klassement! Ze mocht dus het ereschavot op om de zilveren medaille in ontvangst te nemen! Katie turnde ook een erg goede wedstrijd op alle toestellen en mocht zich kampioene op de mat noemen. Daarbij behaalde ook Katie een zilveren medaille. In deze zelfde groep turnde ook Thalia mee. Zij werd zowel op brug als op balk eerste en behaalde ook op de andere toestellen mooie resultaten. Thalia mocht dan ook op het hoogste ereschavot plaatsnemen om een gouden medaille te ontvangen.

Tot slot deed in de laatste wedstrijd de 14jarige Ruma Kalkman mee. Ook Ruma turnde een zeer goede wedstrijd en werd met 9,0 eerste op de brug en een 9,2 eerste op de vloer! Dankzij deze resultaten werd ze tweede en kreeg de zilveren medaille omgehangen!

advertentie
advertentie