Telstar pakt belangrijke punten in Haarlem

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/HAARLEM - Afgelopen zaterdag is voor Telstar de veldcompetitie hervat. Voorafgaand aan de zaal had Telstar enkele duels minimaal verloren en (mede dankzij een afgelaste wedstrijd) vonden de Hoevelakense korfballers zichzelf terug op een zesde plaats. Dit past niet bij de ambities van Telstar, zaak dus om zich in de tweede helft van de competitie omhoog te spelen. Het begin is er, afgelopen zaterdag werd er gewonnen van Rapid uit Haarlem (12-17).

Telstar startte de wedstrijd uiterst moeizaam en keek al snel tegen een achterstand aan. Mede door de harde wind wilden de ballen niet door de korf. Aan het eind van de eerste helft gingen de spelers echter op zoek naar kansen dichterbij de paal en dit was gelijk effectief. Met een minimale voorsprong werden de kleedkamers opgezocht (6-7).

Coach Steven Brink was allesbehalve tevreden en drukte zijn spelers met de neus op de feiten. Dit resulteerde al in de eerste aanval na rust met een geweldige actie van Maarten de Jong die het verschil vergrootte. Echter, Rapid liet haar tanden zien en kwam wederom op gelijke hoogte. In de daaropvolgende fase kwamen beide ploegen maar moeizaam tot scoren, totdat Telstar een kwartier voor tijd via Berdien van Wezel opnieuw een gat van twee punten wist te slaan. Rapid was mentaal gebroken en Telstar speelde de wedstrijd efficiënt uit (12-17). Bij de tegenstander liepen de emoties op en dit resulteerde in een aantal gele kaarten, waarmee een heer (schoppende beweging) nog goed wegkwam.

Telstar pakt door deze overwinning uiterst belangrijke punten, zo bleek wel toen de andere uitslagen uit de poule binnen druppelden. De drie koplopers verloren hun duels met lager geklasseerde ploegen waardoor iedereen dicht bij elkaar staat. De verschillen zijn klein, de belangen groot. Daarom staan er ook a.s. zaterdag weer twee belangrijke punten op het spel als Dindoa uit Ermelo op bezoek komt in Hoevelaken. De wedstrijd aan de Middelaarseweg start om 15.30 uur.