Wethouder bedankt oud bestuursleden Bad Bloemendal

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het beheer van de zwembaden in de gemeente Nijkerk is in handen van NV SRO uit Amersfoort. Hiervoor was het beheer bijna 45 jaar in handen van Stichting Zwembaden gemeente Nijkerk. Deze stichting is in 2011 opgehouden te bestaan. Wethouder Bert de Graaf bedankte op vrijdag 23 maart 2012 de laatste bestuursleden voor de werkzaamheden tijdens de bestuursperiode en de inspanningen die zijn verricht voor hun werk ter afronding van de stichtingsactiviteiten.

,,Samen met de stichting is het proces van overdracht aan SRO zo ingestoken om de gevolgen voor personeel en inwoners van de Nijkerk zo beperkt mogelijk te houden, dit proces is aangenaam verlopen'', aldus Bert de Graaf. In overleg met de gemeente is van het aanwezige liquidatievermogen een glijbaan aangeschaft voor Bad Bloemendal. Het resterende deel van het vermogen van circa EURO 40.000 is overgemaakt naar de gemeente. Dit bedrag zet de gemeente in voor het verder verbeteren van de zwembadaccommodatie.

Geschiedenis

Om 2008 heeft de gemeenteraad van Nijkerk besloten om per 1 januari 2010 de exploitatie van Bad Bloemendal in Nijkerk en zwembad De Slag in Hoevelaken via een Europese aanbestedingsprocedure bij een marktpartij onder te brengen. Vanaf die datum is SRO uit Amersfoort de organisatie die de zwembaden beheert. Dit besluit was voor het bestuur van de stichting aanleiding om ook de eigendommen van de stichting over te dragen aan de gemeente en de stichting vervolgens te liquideren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie