Gezelligheid troef bij 40-jarige 'Soos'

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Veertig jaar geleden werd de 'Stichting Bejaardensoos Hoevelaken' als particulier initiatief gestart, maar de laatste jaren vallen ze achtereenvolgens onder de vlag van de SWO en Sigma. En 'bejaard' willen de bezoekers van de Soos al helemaal niet genoemd worden, hoewel mevrouw van de Bogaert als oudste iedere dinsdagochtend nog graag een kaartje legt en met 92 jaar niet zo 'piepjong' meer is.

Door Theo Zuurman

Woensdag 28 maart jl werd het jubileum gevierd met een gezellig etentje bij Pannekoekbakkerij 'De Gillende Keukenmeid', waarbij de gastvrouwen en partners ook aanwezig waren. Volgens de gastvrouwen Annie vd Kleut, Gerda vd Coterlet en Carla Li staat gezelligheid voorop bij de Soos. ,,Er wordt gekaart, gesjoeld, rummikub gespeeld en vooral lekker gezellig onder elkaar gekletst'' vertelt Annie. ,,Het fijne aan dit vrijwilligerswerk is het plezier dat de mensen eraan beleven, ze zijn heel dankbaar'' vult Carla aan. Er blijkt een soort sociale controle te zijn, bij ziekte krijgt men een bloemetje en als één van de zestien gasten jarig is krijgt die een kaartje.

Naast de gezelschapspelletjes op dinsdagochtend wordt er ook twee keer per jaar een etentje georganiseerd en tijdens de Kerst, Nieuwjaar en Pasen zijn er speciale activiteiten. ,,En ze sparen zelf, er is géén subsidie'' vult Gerda aan. Mevrouw Wil vd Hoorn is al 35 jaar lid van de Soos, terwijl ze een pannenkoek met appel en rozijnen bestelt laat ze weten de Soos niet te willen missen. ,,Ik vind alles leuk en heel gezellig. Het koersballen doe ik al vanaf het begin, we hebben dat nog van de Lions Hoevelaken gehad. Er zijn er in die 35 jaar wel een hoop afgevallen,'' besluit ze terwijl ze aan een feestelijk rood wijntje nipt.

De Soos kan nog wel nieuwe bezoekers ontvangen die het ook gezellig vinden anderen te ontmoeten en samen wat te doen. Iedere dinsdagochtend van 09.00 - 12.00 uur is er Soos in 'de Kopperhof', Stoutenborgh, Sportweg 25 te Hoevelaken.

advertentie
advertentie