Vier op een rij voor sc Hoevelaken

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - sc Hoevelaken zit in een fantastische fase van het seizoen. Sinds de start van de derde periode hebben de mannen van Jan van den Heuvel nog geen punt laten liggen. Zaterdag werd Oene, de kampioen van de gelijke spelen, in eigen huis aan de Hoevelakense zegekar gebonden. Het was de vierde ploeg op rij, die het onderspit moest delven. Wanneer nu de smadelijke 3-5 thuisnederlaag tegen Vierhouten '82 nog niet is weggewerkt, dan gebeurt dat nooit meer.

Die ontluisterende wedstrijd in het laatste weekend van februari was voor Hoevelaken het startschot, van een succesvolle maand maart met een score van 100%. Hoofdtrainer Jan van den Heuvel paste per ommegaande de tactiek aan en liet zijn ploeg wat behoudender spelen, met veel druk op de speler die met de bal de speelhelft van Hoevelaken durft te betreden. Hulshorst, SDS '55 en Stroe werden al slachtoffer van deze aanpassing en afgelopen zaterdag was het de beurt aan Oene, om met het 'nieuwe' sc Hoevelaken kennis te maken.

Het eerste fluitsignaal van de wedstrijd was om half drie, op het moment dat de Nijkerkse arbiter van dienst het teken gaf voor de aftrap. De wedstrijd begon voor Hoevelaken al een half uur eerder, toen Jan van den Heuvel al nadrukkelijk stond te coachen tijdens de opwarmende spelvormen. Door het harde en hobbelige veld gingen niet alle acties van een leien dakje, wat hier en daar tot irritaties leidde. ,,Je moet niet al verslagen zijn, voordat we zijn begonnen'', diende hij zij spelers van repliek. ,,Ook tijdens de wedstrijd zullen we waarschijnlijk meer handelingen nodig hebben om de bal te controleren''. Het bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Hoevelaken ging tegen Oene vol de strijd aan, iets wat andersom overigens ook gebeurde. In de eerste helft was er daardoor meer strijd dan oogstrelende combinaties, wat de wedstrijd een rommelig beeld gaf. Gevaar voor beide doelen was er dan ook nauwelijks.

In de tweede doorgang viel er voor de Hoevelakers meer te beleven. Oene kon het niet meer opbrengen om de tegenstand te bieden, die het voor de thee wel bood. Bovendien haalde de scheidende trainer van Oene, Jan de Ruiter, zijn aanvoerder van het veld. Een paniekactie om je beste man te wisselen, volgens een aanhanger van Oene. Een hopeloze daad in de strijd tegen degradatie. Hoevelaken profiteerde daarvan door vrijer te gaan voetballen, wat na zeven minuten leidde tot de openingstreffer van Peter van der Weerd. De kopsterke middenvelder toornde boven de verdedigers van Oene uit en zag tot zijn eigen verbazing de bal in de verre bovenhoek verdwijnen.

Met Dennis de Haas voor de in de basis startende B-junioor Ramon Geijtenbeek kwam er nóg meer voetbal in de ploeg. Een kwartier voor tijd bracht hij met een schitterende pass Ruud Kassenaar in stelling, die met een goede individuele actie de wedstrijd in het slot gooide. De toeschouwers konden lekker achterover leunen in het lentezonnetje, want het degelijk verdedigende Hoevelaken, waarin Rutger Peters na ruim een half jaar terugkeerde in het centrum van de defensie, gaf nauwelijks iets weg. Op zijn sloffen kon doelwachter Mick Bos dan ook voor de tweede keer op rij de 'nul' houden. Het gemis van de geschorste Jan Weyn, Erik van de Lagemaat en Vincent van Vliet alsmede de geblesseerde Peter van den Berg, de revelatie van dit seizoen, was daarmee nauwelijks merkbaar.

Komende zaterdag komt Otterlo op bezoek, een ploeg die op papier ook moet kunnen voor Hoevelaken. Bij winst komt een plaats in de nacompetitie dan wel heel erg dichtbij.

advertentie
advertentie