NSC verslaat koploper uit Barneveld

19 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - NSC heeft op een goed bespeelbaar veld voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van SDVB en zichzelf weer gemeld in cde race om de titel in de eerste klasse. SDVB blijft de ranglijst aanvoeren, maar het Edese DTS volgt nu op één punt. NSC is derde met een achterstand van vier punten.

Er stond veel op het spel voor beide ploegen, waardoor de wedstrijd in het begin een schaakspel leek, zonder veel uitgespeelde kansen. NSC betrok verdedigende stellingen en probeerde met snelle counters SDVB te overtroeven. Die tactiek leek succesvol en leidde soms tot gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van de Barnevelders. Na een kwartier ontstond discussie de arbitrage een vermeende strafschop voor NSC - Tabaouni ging neer in het strafschopgebied - wegwuifde.

In de 22 ste minuut nam NSC een voorsprong door een goal van Tabaouni, die na een uitstekend genomen vrije trap van Ikariden de bal binnenliep. SDVB probeerde daarna het spel te maken maar was niet bij machte de NSC verdedigingsmuur te slopen.

Na rust nam SDVB meer risico en dat leidde bijna tot de gelijmaker. Kroonenburg haalde de bal van de lijn. Maar de counters van NSC bleven gevaarlijk. Vooral Tabaouni was een plaag voor de defensie van SDVB.

In de 63 ste minuut claimde NSC opnieuw een strafschop na een overtreding op van Schooten, maar ook deze keer oordeelde de arbitrage anders. Van Schooten schoot bij een volgende aanval in het zijnet, maar in de 71e minuut werd hij opnieuw vrijgespeeld door Cherkaoui. Hij liet de keeper van SDVB kansloos: 2-0.

SDVB ging alles of niets spelen door er een verdediger af te halen en een aanvaller in te brengen. NSC moest terug en ontsnapte enkele keren aan de aansluitingstreffer. Die viel pas in blessuretijd uit een penalty.

Door deze uitslag krijgt de competitie een ongemeen spannend slot. Volgende week moet NSC op bezoek in Elburg bij het plaatselijke ESC, dat zaterdag won bij AZSV.