Hoevelaken ook langs Stroe

19 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Jan van den Heuvel heeft een mooi sportief verjaardagscadeau van zijn spelers mogen ontvangen. De Hoevelakense hoofdcoach, die voor het eerst als vijftigjarige langs de lijn stond, zag zijn manschappen binnen de lijnen de opdachten uitvoeren, waarmee hij ze het veld had ingestuurd. Hoevelaken bond daarmee Stroe aan de zegekar. Na doelpunten van Michel van de Bunt binnen een kwartier in de eerste elftal en Ruud Kassenaar binnen hetzelfde tijdsbestek na de thee won Hoevelaken verdiend met 2-0.

Na een aantal valse starts in eerdere wedstrijden dit seizoen was één van de opdrachten, om scherper aan de wedstrijd te beginnen. De spelers hadden dat goed in hun oren geknoopt en startten de wedstrijd hoopgevend. Dat leidde al na drie minuten tot een mooie aanval over links, waarbij de bal van Erik van de Lagemaat de bovenkant van de lat raakte. Het publiek ging er maar eens goed voor staan, maar zag, dat Stroe niet van plan was om zich in te graven. Hoewel Jan van den Heuvel zijn mannen kort wilde zien dekken op de eigen speelhelft, kon één van de voorwaartsen van Stroe ver doorlopen en afvuren richting het doel van Mick Bos. Via de vuist van de Hoevelakense goalie spatte het leer uiteen op de lat, waarmee op dat vlak de stand weer gelijk stond.

Na de gifbeker van vorige week tegen SDS '55 was de wedstrijd tegen Stroe voor de Hoevelakense toeschouwers een lust voor het oog. Een goed opgezette aanval, opnieuw over links, bracht nieuw gevaar in het strafschopgebied van Stroe. Michel van de Bunt manoeuvreerde met een individuele actie de bal voor zijn 'chocoladebeen' en schoot hard in de verre hoek. Tegen de huidige seizoenstatistieken in kwam Hoevelaken nu eens vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ondanks de nodige tegenstoten van Stroe nam Hoevelaken de voorsprong mee naar de kleedkamer. De ploeg had daarbij het geluk, dat bij één van de aanvallen van Stroe het vizier onscherp stond bij een situatie voor open doel.

In de tweede doorgang begon Hoevelaken minder scherp aan de wedstrijd. Stroe kon ver komen, maar nooit ver genoeg. Daarbij viel er een last van de Hoevelakense schouders, toen Ruud Kassenaar na een kwartier de verdediging te snel afwas en de bal over de doelman van Stroe wist te lobben. De wedstrijd leek een kwestie van uitspelen, met een tweede invalbeurt voor B-junioor Ramon Geijtenbeek, maar op het moment dat hij twintig minuten voor tijd mocht invallen liet Vincent van Vliet zich gaan. Na een overtreding op Erik van de Lagemaat ontstond er een lichte opstoot, waarbij Van Vliet een speler van zich afduwde. De goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan voor de kleur rood kiezen. Geijtenbeek mocht zijn pak weer aantrekken, ten faveure van Jesper Breuers, die als middenvelder aanvaller Erik van de Lagemaat kwam vervangen. Hoevelaken bouwde daarmee zekerheid in, maar mocht Mick Bos dankbaar zijn dat hij een vervaarlijk schot in de voor hem linker benedenhoek wist te keren.

In eendrachtige samenwerking hield Hoevelaken de aanvallend ingestelde spelers van Stroe van het lijf en bracht daarmee voor de derde keer op rij een driepunter over de streep. Hoevelaken is daarmee alleen koplopen in de stand om de derde periode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie