Hoevelaken op valreep langs SDS '55

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Wanneer sc Hoevelaken nu ook slechte wedstrijden gaat winnen, dan kan het nog wat worden in de derde periode van de derde klasse B. Na een weinig flitsende vertoning vorige week tegen rode lantaarndrager Hulshorst (3-1 winst) werd afgelopen zaterdag ook SDS '55 aan de zegekar gebonden. Overtuigend was het echter allerminst.

De spelers en toeschouwers, die normaliter de bal in het spel volgen, zagen voornamelijk wolken op de achtergrond. Het percentage balbezit na het veroveren van de tweede bal was laag en diepe ballen werden voornamelijk gespeeld op stilstaande spelers. Uiteindelijk stond er echter wel een 2-1 eindstand op het scorebord, in Hoevelakens voordeel. Met dat succes is Hoevelaken de trotse koploper in de derde periode. Bovendien blijft er uitzicht op de vierde plaats op de ranglijst, die bij het verdelen van de prijzen wellicht ook nog van waarde kan zijn.

Net als diverse andere wedstrijden dit seizoen keek Hoevelaken al snel tegen een achterstand aan. Na verdedigend geklungel nam SDS-middenvelder Tol de bal al na vijf minuten op zijn schoen, om doelman Mick Bos vanaf 25 meter kansloos te laten. Hoevelaken liep daarmee direct achter de feiten aan, maar toonde niet het heilige vuur om de tegenstander vast te zetten en te overrompelen. Pas in de 41e minuut kreeg Hoevelaken zicht op een treffer, toen Erik van de Lagemaat oog in oog kwam met de doelman van SDS. De sluitpost was echter de situatie meester. Een minuut later had Hoevelaken wel succes. Na de eerste snel uitgevoerde aanval van Hoevelaken in de eerste helft, over links, legde Michel van de Bunt de bal panklaar voor het doel. Jan Weyn kwam aangesneld om de bal in te koppen, maar kreeg de bal op zijn schoen. Het leer kwam vervolgens op het hoofd van Erik van de Lagemaat, die doeltreffend inkopte.

Met Jelle Groosjohan voor Michel van de Bunt zette Hoevelaken SDS de eerste tien minuten na de thee vast op eigen helft. Dat leidde tot wat speldenprikjes, maar uiteindelijk wist Hoevelaken niet door te zetten. SDS kwam terug in de wedstrijd, liet zich aanvallend ook wel gelden, maar verzorgd was het spel van beide kanten allerminst. Het zag er dan ook niet naar uit, dat de beste zou winnen, maar wel de gelukkigste. En dat was Hoevelaken, met een treffer van Jelle Groosjohan in de 90e minuut. Het bleek de winnende treffer, want in vijf minuten extra tijd wist SDS niet langszij te komen.

Een opmerkelijk feit in de wedstrijd was het debuut van Ramon Geijtenbeek, een kwartier voor tijd. De B-junioor was twee uur voor zijn invalbeurt nog driemaal succesvol in zijn eigen wedstrijd tegen Eerbeekse Boys B1. Geijtenbeek viel verre van onverdienstelijk in.

Tegenover dit hoogtepunt stonden de zes gele kaarten, die een wat warrig fluitende scheidsrechter aan spelers van Hoevelaken gaf. Daarmee weet hoofdtrainer Jan van den Heuvel, die maandag Abraham gaat zien, dat hij komende week tegen Stroe weer twee man moet missen.

Rechtsback Mark Buitink maakte tegen SDS de minste fouten en werd uitgeroepen tot 'De Haen man van de wedstrijd' aan de kant van Hoevelaken.

Scoreverloop: 5. Tol 0-1; 42. Erik van de Lagemaat 1-1; 90. Jelle Groosjohan 2-1.