REGA boekt mooie overwinning in Heemstede

26 maart 2018 om 18:38 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag moest in de kampioenspoule, de strijd om het Nederlands Kampioenschap bij de jeugd, alweer de 6e poulewedstrijd gespeeld worden. REGA-spelers Thijs, Sven en Stef gingen vol goede moed op pad naar Heemstede om tegen de plaatselijke club HBC te spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd stond HBC slechts 2 punten achter REGA in de strijd om bij de beste 4 teams van de poule te eindigen, om zodoende plaatsing voor de play-offs af te dwingen. De strijd om de plekken twee, drie en vier was nog ongemeen spannend tussen 5 teams die vol streden om deze plekken.

 

Het doel was dan ook om 5 punten te halen om in ieder geval dit team voor te blijven. REGA wist dat HBC 1 een zeer goede speler in het team heeft, die tot nu toe slechts 1 wedstrijd van de 12 die hij had gespeeld had verloren. Thijs begon tegen deze speler en wist verrassend gemakkelijk meteen met heel sterk spel met 3-0 te winnen, een perfecte start. Sven en Stef trokken deze lijn in hun enkelspelen goed door, waardoor er voor het dubbel al een 0-3 tussenstand op het bord stond.

Vervolgens het dubbel: Sven en Thijs hadden tot afgelopen zaterdag alle 5 gespeelde dubbels gewonnen, maar dit keer werd er nipt in vijf games verloren. Dat was toch wel een verrassing, maar in het restant van de wedstrijd bleek dat de jongens hun enkelspelen vrij eenvoudig wisten te winnen, alleen Sven en Stef verloren nog van de sterkste man van HBC.

Dit leidde tot een zeer mooie 3-7 overwinning. Hierdoor werd de 2e plaats in de poule verstevigd en kan er met veel vertrouwen uitgekeken worden naar de laatste poulewedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan wordt er thuis gespeeld tegen het sterke Red Stars uit Venray. Uitgangspositie is het behouden van de 2e plaats in de poule, om zo een mooie uitgangspositie af te dwingen voor de play-offs die daarna volgen.

advertentie
advertentie