Geslaagd jaarconcert 2012 Concordia Nijkerkerveen

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen kan ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagd jaarconcert. Op zaterdagavond 10 maart hebben de leden van het orkest, de malletband en de majorettes het publiek weer prima weten te amuseren. Een mooi resultaat van een jaar hard werken.

Tijdens zijn welkomstwoord stond voorzitter Jan Kas even stil bij de laatste twee weken voor het concert: een moeilijke periode voor Concordia i.v.m. het overlijden van saxofonist Evert Kuijt. Daarnaast kon muziekdocent Frits Kleinhans niet aanwezig zijn op het concert vanwege het overlijden van zijn echtgenote Erna Kleinhans-Zaal.

Het orkest o.l.v. Bert Nellestijn opende het concert met ,,Evening song'' waarna het eerste deel van het programma werd vervolgd met optredens van de elkaar afwisselende malletband, orkest en majorettes. De fanfare bracht enkele rustige luisternummers zoals ,,A Salzburg impression'', ,,A whiter shade of pale'' en ,,Hello'' en wist ook met ,,Best songs ever'' en ,,A brandnew day'' (met show van de majorettes) de aandacht van het publiek vast te houden. De solo's van Mark Walet (bugel), Kirsten Reijnen en Gerda Walet (beiden op altsax) droegen daar zeker aan bij. De malletband o.l.v. dirigent/instructeur Bert Bakker bleef niet achter en speelde met verve ,,Matrimony'' van Gilbert O'Sullivan en een aantal bekende nummers zoals ,,What a feeling'', ,,Una paloma blanca'' en ,,Leef'' van Jan Smit. Succes oogstte de malletband met ,,The Pink Panter'', waarbij de beroemde roze panter op zijn eigen typische wijze door de zaal struinde. De optredens van beide orkesten werden afgewisseld met shows van de majorettegroep o.l.v. instructrice Alma Schurink.

De tweede helft van de avond werd geopend met een optreden van de leerlingen van het opleidingsorkest. Tot voor enkele weken hadden zij geoefend onder leiding van docent Frits Kleinhans, die nu vanwege persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kon zijn. Orkestdirigent Bert Nellestijn verving hem daarom.

Nadat de muzikanten hun plaats weer hadden ingenomen werd een moment stilgestaan bij het overlijden van Evert Kuijt. Opgedragen aan Evert werd daarbij ,,The Young Amadeus'' gespeeld, een van zijn favoriete nummers. Ondanks hun emoties wisten de muzikanten dit nummer op gepaste wijze uit te spelen. Vervolgens werd het programma voortgezet en werd door malletband en fanfare aangetoond dat Concordia ook de moderne muziek niet schuwt. Diverse nummers van bekende artiesten passeerden de revue met als echte uitschieter een medley van Lady Gaga, met daarbij een show van de majorettes. De avond werd weer gepresenteerd door ladyspeaker Gerda Buis. Na afloop ontving zij evenals de dirigenten en de instructrice als dank een prachtig boeket en werd de avond afgesloten door de malletband met ,,Music'' van John Miles.

Herhaling in Hoevelaken

Ondanks de tegenslagen van de afgelopen periode kan Concordia terugkijken op een geslaagde en goed bezochte avond. Het concert zal op 31 maart nog een keer gegeven worden in zalencentrum De Haen in Hoevelaken, dan echter zonder de malletband.

De zaal is open om 19.00 en het concert begint om 19.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie