Geslaagde trainingssessie Deroue in Spanje

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN/SPANJE - Afgelopen week is Scott Deroue, samen met de Nederlandse wegraceselectie teruggekeerd van een 10 daagse winterstage onder begeleiding van bondscoach Barry Veneman en motorsporttrainer Joey Litjens op de circuits van Castellioni en Calafat in Spanje.

Deroue gebruikte de eerste dag onder perfecte weersomstandigheden in Castellioni om na maanden weer het gevoel met zijn motor te vinden. De dagen erop trainde de selectie op kwalificatie en racesimulaties waarbij 60 tot 70 ronden per sessie werden verreden. De rijders werden gevolgd met een highspeed camera die hun bewegingen in slow motion weergaf . De beelden werden na afloop door Veneman en Litjens geanalyseerd en waar nodig werd er gewezen op verbeterpunten.

Na 4 dagen Castellioli verkaste de selectie naar Calafat waar slechts een dag getraind kon worden. De tweede dag waren de weersomstandigheden op het pal aan de zee gelegen circuit van dien aard dat bondscoach Veneman vanuit ,, veiligheidstechnische aspecten '' het onverantwoord achtte te gaan rijden. Daarmee kwam een eind kwam aan de winterstage die overigens niet alleen uit racen bestond. Tussen de bedrijven door werden er fysieke trainingen verzorgd, werd er gezwommen, gekart en konden de selectieleden op een dirt-track baan kennismaken met het fenomeen driften terwijl er een onverwachte fotosessie plaatsvond met Spaanse grootheden als Vinales, wereldkampioen Marques en Dakar winnaar Marc Coma die in Castellioli aanwezig waren voor een persconferentie.

Deroue: ,,Na de eerste dag had ik behoorlijk spierpijn maar de dagen erop ging het prima en gingen de rondetijden flink naar beneden. De KTM loopt prima en verhoudt zich hetzelfde als de KTM in de Red Bull Rookies Cup. We hebben geen motorische problemen gehad. Het was een goed georganiseerd evenement met veel afwisselingen. Ik hier veel van geleerd en zie het seizoen optimistisch tegemoet. De samenwerking met Sjoerd de Goede verliep uitstekend en we hebben het dan ook goed naar de zin gehad. Ik ga me nu voorbereiden op de eerste Red Bull Rookies test die in de eerste week van april gepland staat op het circuit van Estoril in Portugal."

advertentie
advertentie