Vrouwendag: 1.000 euro voor Grace Home

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het zal je maar gevraagd worden een verhaal te vertellen over je leven in Nederland, nadat je er pas sinds vorig jaar bent komen wonen. Het overkwam Chin Chu uit India, bekend van het programma 'Veel liefs uit', die tijdens een reis kennis maakte met de Nederlander Sam en besloot zich hier te gaan vestigen.

,,Wel erg koud en een totaal ander landschap'', vertrouwde zij ons tijdens een interview toe. Haar voordracht, in het goede Nederlands, was aangrijpend en schiep een duidelijk beeld over de positie van vrouwen in India. Uitgenodigd voor de 100ste viering op 8 maart van Internationale Vrouwendag in 'de Eshof,' georganiseerd door vertegenwoordigers van Vrouwen van Nu en Amnesty International, vertelde zij haar verhaal over het leven in India en hier in Nederland. De schrijnende situatie waarin meisjes en vrouwen verkeren werd duidelijk in beeld gebracht door een fragment uit de film 'De Roze Bende'. Daarin strijden vrouwen voor hun rechten.

Van een bijzonder programma hebben de 150 aanwezige vrouwen volop genoten. Ernst en ontspanning wisselden elkaar af. Als goed doel koos de organisatie voor het ondersteunen van het jeugdproject Grace Home, een initiatief van de protestantse kerk 'de Eshof'. In december gaat een groep van 25 jongeren naar India om zich in te zetten voor kansloze jongeren. Om de reis naar India te realiseren stropen zij hun mouwen op door fondswervende activiteiten. Hun enthousiasme was voor de werkgroep van de Internationale Vrouwendag doorslaggevend hen financieel te ondersteunen. Het fraaie bedrag van € 1.000,-- werd mede door sponsoring van de Hoevelakense ondernemers bereikt en aan hen overhandigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie