Telstar wint en eindigt als vierde

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Voor Telstar stond er weinig meer op het spel in de slotwedstrijd tegen Regio '72. Revanche op de nederlaag in de uitwedstrijd en de kans om nog een plekje te stijgen op de ranglijst bleken geen inspiratiebron om een goede wedstrijd neer te zetten. De gasten speelden nog minder klaar en zo won Telstar in een futloze wedstrijd met 14-9.

Nadat Telstar 2 de kroon op hun kampioenschap hadden gezet door nummer twee Unitas overtuigend te verslaan, startte Telstar niet scherp tegen Regio '72 uit Vaassen. De eerste aanval had het aanvallend zwaar maar kreeg lang de tijd om de 2-0 op de borden te zetten. Regio '72 zocht zijn kansen vanaf de zijlijn en had met dit strijdplan weinig succes. Pas diep in de tweede helft scoorden zij hun eerste goal, waar Telstar er toen ook maar vijf in had liggen. Tot de pauze scoorden beide ploegen er nog één bij.

Na rust probeerde Telstar het wel, deze week wilde het ondanks alle goede bedoelingen niet lukken. Coach Steven Brink zag dit in en gaf twee van zijn spelers met het oog op het naderende veldseizoen rust . Inke Bleeker en Jan-Willem Boer kregen de kans ervaring op te doen in de hoofdmacht. Regio kwam in de tweede helft overigens nog terug tot 9-8. Onder leiding van het damesduo Anke Hopman en Esther Vermeij schakelde Telstar een tandje bij en pakte de winst vrij eenvoudig met 14-9.

Door deze overwinning is Telstar op de vierde plaats geëindigd. Woudenberg is direct gedegradeerd en Top Vroomshoop moet handhaving in een beslissingswedstrijd veiligstellen. Komende week start de voorbereiding op het veldseizoen. Hier staat Telstar op de voorlaatste plaats en moet het flink aan de bak om te handhaven.