G-team NSC naar Portugese Albufeira

12 maart 2012 om 00:00 Nieuws

Dit weekend groot G-voetbaltoernooi in Portugal

NIJKERK - Op zaterdag 17 maart vindt in het Estadio Municipal van Albufeira het inmiddels bekende G-voetbaltoernooi plaats, dat door APEXA Algarve in samenwerking met gemeente Albufeira, hotel California en ROCmn uit Amersfoort wordt georganiseerd.

door Gerrit Steen

Het wordt opnieuw een evenement voor G-voetballers uit Nederland en Portugal, die het pionierswerk van de Club van Honderd van CJVV Amersfoort van een zeer goede follow-up voorzien. Tien jaar geleden introduceerde deze Club onder aanvoering van ere-voorzitter Hijmen van Surksum succesvol het G-voetbal in Portugal en dat succes wordt steeds maar groter. De deelnemende clubs uit Nederland zijn CJVV Amersfoort (2 teams), NSC Nijkerk, vv IJsselmeervogels uit Bunschoten (2 teams), sv Argon uit Mijdrecht (2 teams) en BVV Barendrecht.

Louis van Gaal

Na het spelen van de volksliederen zullen de Nederlandse teams aantreden tegen Portugese G-teams van o.a. Lisboa, Setubal, Faro, Santa Casa, Existir en Apexa, alles onder de bezielende klanken van het meegereisde dweilorkest ,,De AMERBLOAZERS'' uit Amersfoort. De gezamenlijke aftrap vindt plaats onder leiding van niemand minder dan Louis van Gaal, die daarmee zijn affiniteit met het G-voetbal etaleert.

ROCmn

ROCmn, afdeling Sport en Bewegen, heeft de leiding van dit G-voetbaltoernooi, waaraan dit jaar maar liefst 16 seniorenteams deelnemen. ROCmn en SRO Amersfoort hebben met Gemeente Albufeira en APEXA Algarve reeds een convenant. Sportdocent Ben Echten van het Sport College ROC Midden Nederland, opleiding Sport en Bewegen, gaat mee als begeleider en beoordelaar van de studenten. Ben Echten: ,,Wij gaan nu voor de 5ee keer mee, een lustrum dus ook voor ons. Dit jaar zijn er weer drie studenten, één student van jaar 2 en twee van jaar 3. Ze zijn geselecteerd uit een aantal andere leerlingen en hebben al de nodige ervaring achter de rug. Laurens van Ee, Jeroen de Wit en Jordy van Arp zullen er alles aan doen om de organisatie weer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze sluiten hier een examenonderdeel mee af, kerntaak 2, dat is het organiseren van toernooien en evenementen. Ze hebben al de nodige telefonische en mailcontacten gehad met de organisatie APEXA in Portugal. Dit om gegevens uit te wisselen aangaande het aantal deelnemers uit Portugal, de mogelijkheden in de accommodatie en het opstellen van het dagschema van het toernooi. De gezamenlijke warming up zal door Laurens worden gedaan. ''

Officiële ontvangst

Op vrijdag 16 maart is er een officiële ontvangst in het stadhuis van Albufeira waar burgemeester Desiderio da Silva de diverse gasten zal welkom heten, zoals de Nederlandse consul in de Algarve, Annelies Reugebrink én drie Amersfoortse gemeenteraadsleden die op eigen kosten de trip meemaken. Wim van Bekkum, Ruud Schulten en Koos Voogt zullen de Gemeenteraad in de Keistad de komende maanden nader informeren over deze sporthappening. Voorts zijn bestuursleden van ASF, COVS en Stichting Albufoort bij deze ontvangst aanwezig.

COVS Amersfoort

Het programma op zaterdag 17 maart kent een grote diversiteit in het stadion met de prachtige atletiekbaan, terwijl met het zwembad en de indoorsporthal op de achtergrond mensen zich al snel topsporter voelen. Oud-international Frank Verlaat begeleidt Louis van Gaal, AVRO's vakantiedokter Heino Folmer en de APEXA-voorzitter bij de aftrap. Het Amersfoortse veteranenteam speelt om 13.00 uur een traditionele wedstrijd tegen de brandweer uit Albufeira. Bijzonder is dat scheidsrechtersvereniging COVS Amersfoort & Omstreken met 4 personen zowel de veteranenmatch als het G-toernooi ondersteunt. Oud-Fifa/Uefa scheidsrechter Jan Dolstra fluit opnieuw 'de oudjes uit Keistad' tegen de 'Bombeiros Albufeira'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie