Kick-off stichting Job en Lot

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Op woensdag 29 februari heeft de Kick off van Stichting Job en Lot plaatsgevonden in Evenementencentrum De Laak te Nijkerkerveen. De avond werd georganiseerd door Lotte Mulderij-Meijer, Eigenhuis Keukens en Health Club Fit2Move.

Stichting Job en Lot is een nieuwe stichting die mensen met een depressie wil helpen met behulp van running therapie. De Kick off werd goed bezocht met ruim 170 geïnteresseerden.

Job Mulderij was een sportieve vader van twee jongens en een liefhebbende echtgenoot van Lotte. Hij leefde het leven volop en genoot. Maar Job leed aan een bipolaire stoornis (manische depressiviteit). Hij heeft hard gevochten maar helaas, zijn laatste depressie werd Job fataal.

Op 29 augustus 2011 nam Job afscheid van het leven.

Graag willen Lotte (zijn vrouw), Eigenhuis Keukens (zijn voormalige werkgever) en Fit2Move mensen helpen om door depressieve gevoelens heen te komen met behulp van running therapie.

De therapie heeft goede resultaten, maar is duur en daarom vaak onbereikbaar. Daar wil Stichting Job en Lot graag verandering in brengen.

Op deze avond werd hebben we iedereen meegenomen in het verhaal van Job en Lotte.

Lotte heeft het persoonlijke verhaal van Job en zichzelf verteld. Anita Kinsbergen, running therapeut, heeft vanuit de vereniging voor running therapeuten informatie gegeven over de therapie. Wat is running therapie, hoe wordt het toegepast en voor wie helpt het. Iris Hoetmer heeft vanuit Health Club Fit2Move verteld hoe het in de praktijk toegepast gaat worden. De aankomende 6 maanden gaat Fit2Move met medici zoals psychologen, running therapeuten, ziekenhuizen en andere instellingen het plan verder vorm geven. Bart Eigenhuis, oud werkgever van Job, heeft de sponsorwerving toegelicht. Op welke manieren kunnen we voldoende financiële middelen bij elkaar verzameld worden. Bart Eigenhuis gaat zelf voor de stichting sponsoren werven door deel te nemen aan een wedstrijd ,,trailrunning''. Dit is een loopwedstrijd in 4 dagen, door 3 landen, met 9800 meter hoogteverschil en over 157,9 kilometer. Na de succesvolle avond zijn er veel initiatieven ontstaan. Een bekende van Job en Lot gaat 29 kg afvallen en vraagt hiervoor per afgevallen kilo € 1,00. Op scholen worden lege flessen ingezameld. Fantastische initiatieven allemaal! Wilt u de stichting Job en Lot steunen, ons helpen, stuur dan een

e-mail naar info@stichtingjobenlot.nl Vind meer hierover op www.StichtingJobEnLot.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie