Burgemeester en wethouders actief bij NL Doet

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In Nijkerk gaat NL DOET op vrijdag 16 maart van start bij de Unie van Vrijwilligers in het Tuinhuis aan de Frieswijkstraat. Meer dan 130 vrijwilligers staan bij deze stichting klaar voor iedereen in de gemeente Nijkerk die wat vaker onder de mensen wil zijn of die ondersteuning nodig heeft. De burgemeester en wethouders van Nijkerk zetten zich in het kader van NL DOET in voor de UVV om zo hun waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers te laten blijken.

NL Doet

Op vrijdag 16- en zaterdag 17 maart 2012 organiseert het Oranje Fonds, samen met maatschappelijke organisaties, NL DOET; dé grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze actie zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Het college van B&W gemeente Nijkerk komt vrijdag 16 maart ook in actie. Het college heeft ervoor gekozen zich dit jaar in te zetten voor de Unie Van Vrijwilligers. ,,Ik denk dat de behoefte aan contact steeds groter is", zegt burgemeester Renkema. ,,Bijvoorbeeld als je ouder wordt, vallen steeds meer vrienden en kennissen weg. En ja, ouderdom komt met gebreken. Mensen zijn minder mobiel en gaan niet zo vaak meer de deur uit. De Unie Van Vrijwilligers wil ervoor zorgen dat die mensen niet vereenzamen.''

Programma

Elke dag wordt er vanuit het Tuinhuis een telefooncirkel opgestart door een vrijwilliger. Rond de klok van 8.45 uur start de cirkel met een telefoontje naar mensen die zich hebben aangemeld. Nummer 2 op de lijst belt nummer 3, nummer 3 belt 4 enzovoorts. De laatste belt weer naar het UVV kantoor en dan is de cirkel rond. Zo weet de UVV dat het bij alle deelnemers in orde is. Wordt er bij een deelnemer niet opgenomen, dan gaat iemand kijken of er iets aan de hand is. Burgemeester Renkema opent op vrijdag 16 maart deze cirkel. Daarna zet het college zich in voor de Vervoersdienst van de Unie Van Vrijwilligers. Mensen die niet goed ter been zijn worden door de UVV thuis opgehaald en naar verschillende bestemmingen in Nijkerk gebracht. Burgemeester Renkema en wethouder Horst helpen de deelnemers de bus in en uit.

In de middag zetten de wethouders de Graaf en Windhouwer zich in voor de boodschappenbus. Elke vrijdag worden ongeveer 8 tot 10 deelnemers thuis opgehaald en vervoerd naar de Jumbo aan de Torenstraat. Naast het helpen in- en uitstappen in de bus, zijn de wethouders aanwezig in de Jumbo. Daarna worden de deelnemers weer naar huis gebracht en helpen de vrijwilligers en de wethouders mee de boodschappen uit te laden. Nadat de deelnemers van het boodschappen doen weer zijn thuisgebracht, worden de deelnemers bij de Binnentuin (dagbesteding) opgehaald en thuisgebracht. Vervolgens tanken de wethouders samen met de chauffeurs de bussen af en moeten de bussen weer netjes bij het Tuinhuis worden afgeleverd. Rond 17.00 uur sluit wethouder de Graaf de dag af.

Over UVV Nijkerk

De Unie Van Vrijwilligers Nijkerk is een stichting, opgericht in 1970. Het doel van de stichting is het veraangenamen van het leven van kwetsbare mensen door middel van activiteiten - zowel binnenshuis als buitenshuis - door vrijwilligers met flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid als voornaamste kenmerken. Binnen de organisatie zijn 15 projectleiders actief. Met de hulp van meer dan 130 vrijwilligers kunnen zij ondersteuning bieden aan hen die dat nodig hebben.

De Unie van Vrijwilligers is hard op zoek naar nieuwe deelnemers in de UVV-projecten. Er staat een groep vrijwilligers paraat om ondersteuning of een luisterend oor te bieden. Vooral bij de activiteit Vriendschappelijk contact zijn nieuwe deelnemers van harte welkom. Vriendschappelijk contact is er voor iedereen die wel eens behoefte heeft aan een luisterend oor of een maatje. Neem een kijkje op de vernieuwde website www.uvv-nijkerk.nl of neem telefonisch contact op met 033-2460115 en overleg wat de UVV voor u kan betekenen. De UVV is elke werkdag bereikbaar van 9.00 - 11.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie