ZVV Sparta slaat aanval op koppositie af

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK- Afgelopen woensdag was het zover: ZVV Sparta mocht als koploper van de Eerste Divisie E op bezoek bij de nummer twee, ESA. In een rechtstreeks gevecht mochten beide teams uitmaken wie na deze wedstrijd de (nieuwe) koploper zou zijn. Het duel werd een echte thriller en het massaal toegestroomde publiek werd getrakteerd op een leuke wedstrijd met een terechte uitslag: 4-4.

In sporthal Rijkerswoerd te Arnhem zagen de toeschouwers een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helftwas ESA de bovenliggende partij en had ZVV Sparta veel problemen met de beweeglijke en technisch vaardige spelers van ESA. Geheel verdiend stonden de Arnhemmers na één helft spelen dan ook op een 3-1 voorsprong. Rene Kamphorst had namens ZVV Sparta binnen de minuut nog wel de score geopend, maar de Spartanen moesten daarna toezien hoe de thuisploeg continu op de Nijkerkse deur beukte. Dit resulteerde voor de Arnhemmers in drie doelpunten en het poetste daarmee de vroege achterstand weg.

Na het rustsignaal draaide het spelbeeld volledig om. De thuisploeg besloot de verdedigende stellingen in te nemen en liet daarmee het balbezit aan ZVV Sparta. Het al maanden prima functionerende collectief van coach Boutaarout wist wel raad met dit balbezit, maar echt grote kansen werden er niet uit gecreëerd. Sjaak Termaaten had direct na rust de stand wel teruggebracht tot 3-2, maar deed dit tijdens een man meer situatie voor de Spartanen.

In het verdere verloop van de tweede helft domineerden de oranjehemden en was het ESA dat loerde op de counter. Één van deze counters bleek 7 minuten voor tijd succesvol en de thuisploeg leek hiermee op rozen te zitten. De blauw-witten uit Arnhem kwamen hierin echter bedrogen uit. Met nog twee minuten op de klok kreeg Mohssin Ouchene van ESA terecht geel nadat hij een sliding had gemaakt. De Spartanen kwamen dus in een overtal situatie terecht en zagen tijdens deze overtal situatie een tweede speler van ESA geel krijgen. Over de reden van deze gele kaart viel te twisten, maar feit was wel dat ZVV Sparta nog maar twee tegenstanders en een keeper tegenover zich zag staan.

In de nog resterende anderhalve minuut sloegen de bezoekers uit Nijkerk genadeloos toe. Zo verloren als de situatie even daarvoor leek, zo rooskleurig was deze anderhalve minuut later. Serkan Albayrak wist op sublieme wijze nog tweemaal het net te vinden en zorgde er zodoende voor dat de Nijkerkers een punt wonnen bij de nummer twee. Bovendien blijft ZVV Sparta door dit gelijkspel de koploper en heeft het met nog vier wedstrijden te gaan alles in eigen hand!

Of de Spartanen geen fout maken in de volgende wedstrijd kunt u zelf komen aanschouwen in de volgende thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan FC Sedap, de nummer 9 uit de competitie. In de uitwedstrijd won ZVV Sparta op degelijke wijze met 1-2. De wedstrijd wordt gespeeld op 16 maart om 20.30u in Sporthal Corlaer.