Treibball bij HSV Nijkerkernauw

8 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op maandag 2 april gaan de gediplomeerde trainers van HSVN, die haar trainingveld op de terreinen van Erkemederstrand heeft, van start met Treibball. Treibball is de snelst groeiende hondenspelsport voor alle typen jonge en ouder honden of honden (en/of baasjes) met een beperking. De voorwaarde is dat de hond de commando's volg (los), blijf, zit, sta en af goed beheerst.

Hoe gaat Treibball? In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen in een driehoek (zoals bij poolbiljart). De baas (handler) staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen, een voor een, terug te drijven (pushen) naar de baas (in een goal moeten belanden) waarbij de baas gebruik mag maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.

Je kunt je voorstellen dat de hond tijd nodig heeft om de noodzakelijke commando's en verrichtingen aan te leren zodat een parcours met de bal al snel kan worden afgelegd. Ook huiswerk hoort erbij, zo'n 10 minuten per keer bij 3 tot 4x per week. Meer oefenen heeft vaak een averechtse werking (overbelasting). Bij de beginnersgroepen gaan we uit van 6 tot 8 honden en handlers. Normaal bedraagt de contributie van HSVN per kwartaal € 35,00 euro (excl. de eenmalige inschrijfkosten). Ga je voor het eerst deelnemen aan Treibball dan is dat bedrag, alleen voor het eerste kwartaal, inclusief de speciale 65 of 45cm anti burst bal € 55,00 euro. Bovendien krijgen al leden van HSVN ook nog een een geweldige korting op de noodzakelijk parkeerkey van erkemeder waarmee u 7 dagen in de week toegang heeft tot het 'hondenstrand'. Voor verdere informatie en inschrijven kijkt u even op www.hsvnijkerkernauw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie