Hoevelaken start derde periode met zege op Hulshorst

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Na het echec tegen Vierhouten een week geleden maakte Hoevelaken een goede start in de derde periode van deze competitie. In Hoevelaken werd Hulshorst eerder dit seizoen met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Ook zaterdag was onze in het lichtblauw en wit gestoken brigade, dit omdat ook Hulshorst in rood en wit speelt, de bovenliggende partij. Na 90 minuten stond de stand 1-3 op het bord. Drie punten in de tas en een goede start van de laatste periode.

Hoevelaken deelt nu met Swift '64 een gedeelde vijfde plaats met een punt achterstand op B.A.S uit Biddinghuizen. De drie middenmoters hebben een forse achterstand op het drietal gedeelde koplopers VIOS, VVOP en Terschuurse Boys. De vierde plaats lijkt, vooralsnog, het hoogst haalbare.

Belangrijker wellicht dan deze bespiegelingen over de huidige stand van de ranglijst, is het goede gevoel dat heel Hoevelaken aan deze wedstrijd in Hulshorst over hield. Het kalenderjaar 2012 kende tot nu toe met een knappe zege op EFC '58 een mooie herstart van de competitie. Hierna volgden twee verdienstelijke wedstrijden tegen de 2e klassers Unicum (nipte 3-2 nederlaag) en Veensche Boys (2-2).

Laten we derhalve de wedstrijd tegen Vierhouten maar beschouwen als een faux pas, vergelijkbaar met de eerdere uitwedstrijden tegen SDS '55 en Stroe. Er is potentieel veel vermogen in onze ploeg, maar de resultaten zijn wisselvallig.

Vandaag waren doelwachter Mick Bos en verdediger Peter van den Berg, na een korte vakantie respectievelijke schorsing, weer teruggekeerd in de basiself. Desalniettemin was de openingsfase voor de gastheren uit Hulshorst. Onze keeper moest in de beginfase zelfs een bal van de lijn schoppen. Hierna trok Hoevelaken het initiatief naar zich toe, hetgeen resulteerde in een mooie aanval met de 0-1 tot gevolg. Spits Erik van de Lagemaat schoot het leer hard op de doelman van Hulshorst, die weliswaar het schot kon keren, maar niet opgewassen was tegen de rebound van collega-spits Ruud Kassenaar.

Na de thee was Hoevelaken er niet geheel met het koppie bij. Een rommelig begin van het tweede bedrijf leidde terecht tot de gelijkmaker van Wilfred Vlijm. Hoevelaken liet het er niet bij zitten. Spits Jan Weyn maande zijn ploeg tot geen woorden, maar daden. Tien minuten na de gelijkmaker gaf Vincent van Vliet de bal een lichte touch met zijn rechter voet op weg naar Ruud Kassenaar. Deze gaf de bal onberispelijk voor aan Jan Weyn met de 1-2 tot gevolg. De grensrechter van Hulshorst meende dat er sprake was van buitenspel, maar leidsman van dienst Dhr. Hamhuis was niet te vermurwen. Zeven minuten voor tijd bekroonde ook de derde spits, Erik van de Lagemaat, een goede wedstrijd met een goal. Uit een hoekschop van Vincent van Vliet liet hij de 1-3 aantekenen.

De komende twee weken speelt onze hoofdmacht de thuiswedstrijden tegen SDS '55 en Stroe. Gezien de resultaten uit de eerste helft van de competitie tegen deze ploegen valt er iets goed te maken.