Zieken- en ouderengroep bestaan 50 jaar

17 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op maandag 27 februari is het vijftig jaar geleden dat in de Nijkerkse St. Catharina geloofsgemeenschap een Zieken- en Ouderengroep werd opgericht. Toenmalige pastoor Smit, startte samen met Gerrit van den Tweel, Timo Ridder, Annie van Dijk- Roest, Mevrouw Schuurmans- van Aalst en Mevrouw Wolters- van Hamersveld deze werkgroep op. Werkgroepleden bezochten onder andere zieken en ouderen parochianen thuis en brachten hen iedere zondag een bandopname van de kerkdienst van die ochtend.

Inmiddels zijn we vijftig jaar verder. De werkgroep bestaat nu uit negen actieve vrijwilligers die ruim 150 parochianen met regelmaat van een bezoekje en een stukje aandacht voorzien. Bijzonder is dat één van de oprichters, Gerrit van den Tweel, nog steeds actief is als vrijwilliger bij deze groep.

Om dit 50-jarig jubileum te vieren wordt er op woensdagmiddag 29 februari om 14.30 uur een viering gehouden in de St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 34 te Nijkerk. Het thema van de viering is ,,Dankbaar voor het verleden, hoopvol voor de toekomst''. Tijdens de viering zal er gecollecteerd worden voor de Stichting verwendag moeders in Nijkerk. U bent van harte welkom om deze viering bij te wonen. Na afloop van de viering is er voor genodigden een bijeenkomst in het parochiehuis St. Jan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie