Postkamer jubileert

7 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Postkamer aan de Kleterstraat, een werk- en dagbestedingsinitiatief van zorgorganisatie Careander, bestaat één jaar. Inmiddels werken er 32 medewerkers met een verstandelijke beperking in het Grand Café, de cadeauwinkel en bakkerij van De Postkamer. Er is zelfs een wachtlijst voor nieuwe medewerkers. De Postkamer wordt ook gebruikt voor andere doeleinden en bruist van de activiteiten.

door Belinda van der Horst

Ter gelegenheid van het jubileum kregen klanten, medewerkers en personeel van De Postkamer verleden week een zelfgebakken traktatie bij de koffie. Anja Vedder, teamleider van De Postkamer blikt tevreden terug over het afgelopen jaar. ,,Ik ben blij dat de Woningstichting Nijkerk en Careander dit project ondersteunen. We zoeken naar een balans wat de medewerkers aankunnen en hoe we dat met z'n allen kunnen uitvoeren. Bij een aanvraag van een grote groep gasten waren we eerst nog zenuwachtig, maar dat is nu al veel minder. Daar zijn we wat relaxter in geworden, '' zegt ze. Naast De Postkamer werken er ook medewerkers in de kantine van gezondheidscentrum De Nije Veste. ,,De medewerkers zijn hartelijk ontvangen door het personeel van het gezondheidscentrum.''

,,Zorg is net zo belangrijk als commercie. Het is puzzelen om iedereen op de goede plek te zetten. We zien de medewerkers groeien, ontwikkelen en zelfvertrouwen krijgen. De medewerkers zien de dagbesteding als een baan, een plek waar ze veel kunnen leren. De Postkamer vervult inmiddels een voorbeeldfunctie voor andere zorgorganisaties in Nederland die ook een dergelijke dagbesteding willen opzetten'', vertelt Anja.

Activiteiten

Het afgelopen jaar werden er tal van activiteiten georganiseerd. ,,We gebruiken De Postkamer ook voor andere doeleinden. We hebben een 5-gangen diner met livemuziek georganiseerd, meegedaan met het Kunstenfestival Overstekend Wild en de Atelierroute Nijkerk en een modeshow gehouden in samenwerking met Willemijn, Hair Exclusive Josine, Optiek Verkerk, Mea Flora, en Galerie Polhus. Er komen ook scholen naar De Postkamer. De leerlingen moeten dan een verslag maken over hun bezoek. Wij hebben gasten nodig om medewerkers een werkplek te bieden. We moeten ze wel aan het werk houden'' , aldus Anja.

Plannen

Gezien de wachtlijst voor De Postkamer zijn er plannen om een nieuw project op te starten, maar dat is nog in ontwikkeling. De Postkamer biedt leerlingen van het speciaal onderwijs stageplekken aan om werkervaring op te doen en gaat zich richten op jobcoaching, mensen begeleiden tot de arbeidsmarkt. ,,We zetten ons ook in voor goede doelen. Dat vinden we belangrijk. Wij zijn zelf ook een goed doel geweest. De medewerkers kunnen met hun talenten ook helpen. Ze dragen een steentje bij aan mensen die het slecht hebben. Er zijn koekjes gebakken en verkocht. De opbrengst komt ten goede aan 'Bake voor Life' in Afrika. Op 24 maart is er weer een modeshow en op 9 maart is een diner met livemuziek.

u Informatie: e-mail: postkamer@careander.nl of tel.: 033 - 2455920.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie