Open dan Accent druk bezocht

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Files kenmerkten de open dag van Accent Nijkerk. Samen met het Corlaer College organiseerde de school voor Praktijkonderwijs op donderdag 26 januari een Open Huis, waarvan de volgende plaatsvindt op dinsdag 14 februari van 19.00 tot 21.00 uur.

Leerlingen uit groep 7 en 8 bezochten de school samen met hun ouders. Tijdens het bezoek konden wij genieten van de leerlingen. De bezoekers konden ervaren dat Accent Nijkerk een school is waar je veel kunt doen, want Accent is bedoeld voor praktisch gerichte leerlingen. Er waren activiteiten te doen zoals djembéspelen, drummen, pannenkoeken bakken in de horeca-afdeling, sleutelhangers maken, glasgraveren en planten opkweken. Veel aandacht was er voor de presentaties van de leerlingen en voor de demonstraties van onder andere heftruckrijden en het metaal- en houtbewerken.

In de studio maakten leerlingen in spé gebruik van de mogelijkheid om als 'cameraman' te werken. De gemaakte opnames van de interviews worden verwerkt in de komende uitzendingen van PrO-tv, dit is de eigen zender van de school. Veel oud-leerlingen maakten gebruik van de gelegenheid om hun oude school nog eens terug te zien. De verhalen die verteld werden, geven aan dat je ook met praktijkonderwijs succesvol kan zijn.

Parkeerruimte is bij de school, bij kerkgebouw De Fontein, bij het Gezondheidscentrum Corlaer en achter de school. Om de verkeersstroom in goede banen te begeleiden assisteerden de jongeren van het praktijkonderwijs de politie. Zij kregen hiervoor duidelijke instructies. In deze levensechte situatie doen ze arbeidservaringen op, die de leerlingen in hun latere leven kunnen toepassen. Accent Nijkerk leidt op voor de belangrijke zaken in het leven. ,,Accent Nijkerk is dan ook slagen voor het leven!''

Meer informatie op www.accentnijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie