Surf dames 1 consolideert koppositie tegen Drost VZK 1

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

WEZEP- Na de zwaar bevochten overwinning op EVV 2 vorige week stond deze week weer een belangrijke wedstrijd op het programma: Drost VZK 1, nummer twee in de competitie. Met versterking in de vorm van Marscha Sinnema, Anne Weiman en Carmen Overmars werd de reis richting Wezep ingezet. Ontspannen werd begonnen aan de warming-up en vervolgens de wedstrijd.

De eerste set werd gestart met: Suzanne Brink, Sara van de Pol, Sandra van Ginkel, Tessa van Eijs, Carla Smink en Sonja Zagwijn. Drost VZK begon bij aanvang van de wedstrijd meteen fel en Surf liep eigenlijk constant achter de feiten aan. Bij een achterstand 19-23 ging de knop om en mede goede aanvallen van Marscha (die erin was gekomen voor Sara)werd er teruggekomen tot 23-23. Na een aantal bloedstollende really´s trok Surf aan het langste eind en was de eerste set binnen: 28-26.

Het begin van de tweede set was wederom onrustig aan zijde van Surf, maar dankzij een sterke servicedruk, mooie set-ups van Suzanne en harde aanvallen afgewisseld met slimme prikballen kwam Drost VZK minder tot spelen toe. Surf won de set met 25-17.

Het spel van de tweede set werd in de derde set voortgezet. Tessa en vooral Suzanne zorgde met hun service voor de nodige punten. De aanvalsters Carla en Marscha wisten een aantal mooie punten te scoren met hun aanval. Sandra had een aantal erg mooie verdedigende acties. En dit spel resulteerde in wederom een setwinst 25- 17.

De laatste set was een ander verhaal. Na een 9-3 voorsprong gaf Drost VZK nog wat extra gas en door veel fouten bij Surf werd dat een achterstand van 9-11. Ondanks het harde werken en goede verdedigende werk keek Surf tegen het einde set nog steeds tegen een achterstand aan van 21-24. Net als in de eerder set werd het hoofd koel gehouden vocht Surf zich terug in de wedstrijd. De bank met Sara, Anne en Carmen zette nog eens liedje in en de set werd gewonnen met 27-25.

Wederom een mooie overwinning voor Surf. Volgende week spelen de springers van Ringers thuis in sporthal de Slag om 11.15 uur tegen HVV.